10 parantavaa maustetta

parhaat mausteet

10 parantavaa maustetta | Miltä maistuisikaan ruoka ilman mausteita? Mausteet ovat yksi ruoanlaiton kulmakivistä jo ihan pelkästään makunautinnon näkökulmasta, mutta tiesitkö, että monet mausteet sisältävät myös huikeita parantavia ominaisuuksia.

Tässä artikkelissa jaan sulle 10 parantavaa maustetta, joiden avulla voit mm. vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja muuttaa terveyttäsi!  

10 parantavaa maustetta 

1.Cayennepippuri 

Cayennepippuri on loistava lääkinnällinen ja terapeuttinen mauste, joka voi lievittää kipua. Se voi helpottaa migreeniä, pahoinvointia, kurkkukipua, poskiontelotulehdusta, närästystä, hammassärkyä sekä hermo-, nivel- ja lihaskipua. 

Cayenne sisältää paljon C-vitamiinia ja beetakaroteenia, eli se on erinomainen lääke flunssaan, keuhkoputkentulehdukseen ja muihin virusperäisiin sairauksiin. 

Cayennepippuri on myös loistava valinta sydämen terveyden ylläpitämiseksi, sillä se tehostaa verenkiertoa säädellen samalla verenpainetta. 

Cayenne voi olla hyvä apu myös ruoansulatuksessa, koska se auttaa kehoa luomaan suolahappoa vatsaan ja stimuloimaan suoliston peristalttista liikettä. Se tehostaa aineenvaihduntaa ja vähentää tulehdusta. 

Cayennepippuri kykenee myös tuhomaan matoja ja loisia suolistossa. 

 

2.Kurkuma 

Kurkuma on luonnollinen ihmelääke. Sitä on käytetty jo antiikin aikoina voimakkaana tulehdus-, antioksidantti-, antiseptisenä- ja masennuslääkkeenä. 

Kurkuman pääkomponentilla kurkumiinilla, on ilmiömäisiä syövänvastaisia ominaisuuksia ja sen tiedetään auttavan estämään eturauhasen, ihon, paksusuolen, suun, ruokatorven, keuhkojen, mahalaukun, haiman, maksan syöpää ja rintasyöpää. 

Kurkuma on myös tunnettu verenpuhdistaja ja se auttaa rauhoittamaan hengityselinten sairauksia. Lisäksi se parantaa maksan toimintaa, tukee verenkiertoa, säätelee kuukautiskiertoa ja parantaa ruoansulatusta. 

Kurkuma vähentää merkittävästi kehon tulehdustiloja kuten niveltulehdusta, ärtyvänsuolenoireyhtymää, fibromyalgiaa ja kroonista väsymysoireyhtymää. 

Kurkumalla on hyödyllisiä ikääntymistä estäviä vaikutuksia ja sen antibakteeriset ominaisuudet auttavat parantamaan ihon haavoja ja hankauksia sekä tulehduksellisia ihoärsytyksiä, kuten psoriaasia ja muita ihottumia. 

 

3.Inkivääri 

Inkivääri on yksi maailman vanhimmista ja suosituimmista lääkemausteista. Sen tiedetään auttavan suuresti ruoansulatusta ja se ehkäisee flunssaa, pahoinvointia ja huimausta. 

Inkivääri voi myös auttaa lievittämään kuukautiskipuja, migreeniä, kurkkukipua, uupumusta, ummetusta ja se auttaa myös loistavasta vatsatautiin ja ruokamyrkytykseen. 

Inkivääri sisältää voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä yhdisteitä, joita kutsutaan gingeroleiksi. Se on siis erittäin hyödyllinen kaikille, jotka kärsivät nivel-, lihas- ja hermokivuista. 

Inkiväärillä on myös uskomattomia immuunijärjestelmää vahvistavia ja bakteereja torjuvia kykyjä. 

Tuoreen inkiväärin päivittäinen nauttiminen, on yksi tehokkaimmista tavoista saada terveyshyötyjä. Se myös lämmittää kehoa viileinä aikoina.

[Lue lisää Lämmittävän puhdistava mehu x2]

parhaat mausteet

4.Kumina 

Kumina on yksi parhaimmista mausteista ruoansulatushäiriöiden kanssa painiville. Se auttaa kehoa imemään itseensä ravinteita paljon tehokkaammin. Kuminan siemenet sisältävät runsaasti E-, A- ja B-vitamiineja ja ne ovat erinomainen mineraalien, kuten sinkin, seleenin, raudan, kalsiumin ja mangaanin lähde. 

Kumina sisältää syöpää ja kasvaimia estäviä ominaisuuksia ja sen on osoitettu vähentävän merkittävästi mahalaukun, paksusuolen ja maksan kasvainten riskiä. 

Kuminan on myös osoitettu puhdistavan kehoa tehostamalla maksan ja munuaisten toimintaa ja sen tiedetään auttavat flunssaan, unettomuuteen, astmaan, keuhkokuumeeseen, krooniseen keuhkoputkentulehdukseen, lihaskouristuksiin ja niveltulehdukseen. 

 

5.Valkosipuli 

Valkosipuli on yksi maailman vanhimmista lääkkeistä. Se on uskomattoman voimakas mauste, joka voi torjua erilaisia sairauksia. 

Valkosipuli sisältää hämmästyttävän paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C- ja B6-vitamiinit ja mineraalit, kuten seleeni, kalsium ja rauta. 

Raaka valkosipuli sisältää yhdistettä nimeltä allisiini, joka auttaa merkittävästi alentamaan kolesterolia ja verenpainetta. 

Valkosipuli on myös erittäin tehokas ruoansulatuskanavalle ja sillä on vahva kyky poistaa myrkyllisä aineita imukudoksesta. Se on myös hyvä lääke loisten ja matojen poistamiseksi paksusuolesta. 

Valkosipulin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä elintärkeän autoimmuunisairauksille, kuten nivelreumalle, keuhkoahtaumataudille, lupukselle, fibromyalgialle, Lymen taudille, vyöruusulle ja krooniselle väsymysoireyhtymälle. Se on hyödyllinen myös jos on korvatulehdus, hiivaa, hengitystieinfektio, ruokamyrkytys, herpes, sepelvaltimotauti, aivohalvaus, virtsatietulehdus tai muuten heikko immuunijärjestelmä. 

Valkosipuli voi myös auttaa poistamaan lyijyä ja muita raskasmetalleja kehosta. 

 

6.Kardemumma 

Kardemumma on ihan lääkemauste, joka sisältää runsaasti mineraaleja kuten rautaa, mangaania, kalsiumia ja magnesiumia. Se sisältää myös antiseptisiä, anesteettisia, antispasmodisia, antiviraalisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. 

Kardemumma on erinomainen mauste hengityselimille ja toimii luonnollisena yskänlääkkeenä vähentäen limaa keuhkoista ja poskionteloista. 

Kardemumma on myös hyvä ruoansulatusjärjestelmälle. Se helpottaa ilmavaivoja, pahoinvointia, ruoansulatushäiriöitä ja kouristuksia. Kardemumma auttaa myös tuhoamaan ruoasta peräisin olevat bakteerit ruoansulatuskanavassa, mikä auttaa suojautumaan ruokamyrkytyksiltä ja mahavaivoilta. 

Kardemumma sisältää useita yhdisteitä, jotka auttavat estämään verihyytymien muodostumista verenkiertoon. Se toimii myös hyvänä diureettina ja voi vähentää turvotusta ja nesteen kertymistä kehoon. 

 

7.Kaneli 

Kaneli on arvostettu mauste ja sitä on käytetty muinaisista ajoista lähtien lääkinnällisten ja parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Sillä on korkein antioksidanttipitoisuus kaikista elintarvikkeista. 

Kaneli on loiostava A- ja B-vitamiinien lähde ja se sisältää mineraaleja kuten kromia, rautaa, sinkkiä ja kalsiumia. Se on erityisen hyvä ripulin, pahoinvoinnin, ruoansulatushäiriöiden, ilmavaivojen ja niveltulehduksen hoitoon. 

Kaneli on hyödyllinen alentamaan kolesterolia ja se auttaa säätelemään verensokeria. Sen tiedetään myös tehostavan verenkiertoa ja sisältävän hyytymisiä estäviä yhdisteitä, mikä tekee siitä erittäin hyödyllisen aivohalvausten ja sepelvaltimotaudin ehkäisemisessä. 

Kaneli vähentää kehon tulehdusta ja auttaa autoimmuunisairauksista kärsiviä. Sillä on myös hämmästyttävä kyky auttaa hiivainfektioissa ja kuukautiskivuissa. 

Kanelia käytetään hampaiden ja ikenien hoidossa antiseptisena ja kipua lievittävänä aineena. Se sisältää myös antibakteerisia ja viruksia ehkäiseviä ominaisuuksia. 

parhaat mausteet

8.Tähtianis 

Tähtianis on voimakas lääkemauste, jota on käytetty tuhansia vuosia. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa. 

Tähtianiksella on voimakkaita virusten ja bakteerien vastaisia ominaisuuksia ja se on erityisen hyvä flunssan hoidossa. Itseasiassa tähtianis sisältää yhdisteen shikimic acid, jota käytetään yleisen viruslääkkeen Tamiflu valmistamiseen. 

Tähtianiksen tiedetään poistavan limaa vahvojen yskänlääkeominaisuuksiensa vuoksia. Sitä käytetään myös helpottamaan ruoansulatusta ja lievittämään ilmavaivoja, ummetusta, kouristelua, närästystä ja turvotusta. 

Tähtianis on erittäin hyödyllinen astman, keuhkoputkentulehduksen, reuman, selkäkipujen, vyöruusun, herpeksen ja poskiontelotulehduksen hoidossa. 

Tähtianiksella on myös rauhoittavia ominaisuuksia ja se on hyödyllistä ottaa ennen nukkumaanmenoa hyvien yöunien varmistamiseksi. 

Tähtianiksen tiedetään myös tukevan naisten lisääntymisjärjestelmän terveyttä. 

9.Neilikka 

Neilikka on arvostettu lääkemauste, jota on käytetty vuosisatojen ajan ruoansulatus- ja hengityselinsairauksien hoidossa. Se sisältää hyviä määriä A- C-, K- ja B-vitamiineja sekä mineraaleja kuten mangaania, rautaa, seleeniä, kaliumia ja magnesiumia. 

Neilikka sisältää myös voimakkaita antiseptisiä, antiviraalisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten ne ovat erittäin hyödyllisiä auttamaan parantamaan monenlaisia sairauksia ja oireita. 

Neilikka on erinomainen lievittämään lihakouristuksia, päänsärkyä ja hermokipuja ja sitä käytetään myös ikenien, hampaiden, munuaisten, maksan, ihon ja keuhkoputkien puhdistukseen. 

10.Muskottipähkinä 

Muskottipähkinä on tuoksuva lääkemauste, jota on käytetty terapeuttisesti tuhansia vuosia. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia, folaattia, riboflaviinia ja beetakaroteenia. 

Muskottipähkinää käytetään yleisesti vatsakipuihin, maksa- ja pernasairauksiin, ilmavaivohin, ripuliin ja yleiseen heikkouteen. Se on myös loistava apu munuaistulehduksiin. 

Muskottipähkinän tiedetään olevan hyvä lisämunuaisten tukemiseen ja se voi auttaa hermostoa kroonisen väsymyksen, uupumuksen ja jäykkyyden kanssa. 

parhaat mausteet

Nämä 10 maustetta, tai edes osa näistä, kannattaa ehdottomasti ottaa tukemaan paranemisprosessia. Muista kuitenkin, että ne ovat mausteita, niitä ei siis ole tarkoitus käyttää kerralla isoja määriä vaan käyttää osana ruoanlaittoa. 

Kuinka moni näistä mausteista sulla on kätytössäsi? 

 

-Noora 

Haluatko aloittaa oman paranemismatkasi? Kokosin sulle maksuttoman oppaan, jonka avulla opit 5 ensimmäistä askelta paranemismatkallesi. Voit ladata oppaan täältä>>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *