Vegaaninen risotto

vegaaninen risotto

Vegaaninen risotto | Okei nyt on herkkujen herkku! 

Tää ei oo missään nimessä se kaikista puhtain ja puhdistavin ruoka, mutta suht terveellinen kuitenkin. 

En siis suosittele ottamaan päivittäiseen käyttöön, mutta niissä tilanteissa, kun tekee mieli syödä vähän tuhdimpaa mättöruokaa, niin voin luvata: tää toimii täydellisesti! 

Vegaaninen risotto 

Lapsena mä vihasin risottoja ja syys siihen oli koulussa risotoksi nimetty mössö. 

Ehkä säkin muistat sen “risoton”: kuiva sekoitus riisiä, herne-maissi-paprikaa ja jauhelijaa. 

No, aikuisena mun maailma avartui, kun pääsin maistamaan kunnon risottoa. Siis sitä täydellisen pehmeää, täyteläistä ja kermaista risottoa. 

Ah, niin hyvää. 

Puhtaan ja puhdistavan ruokavalion myötä se perus kermainen ja juustoinen risotto jäi pois ja tilalle piti kehitellä jotain muuta – edes vähän terveellisempää! 

Ja nyt mä haluun jakaa sen sulle! 

Tässä tavallinen risottoriisi on korvattu täysjyväriisillä, maitotuotteet on korvattu kookoskermalla ja valkoviini sitruunan mehulla.  

Reseptissä myös parempi vaihtoehto perus kasvisliemivalmisteelle, vaikka toki kaikista parhainta ja puhtainta saat kun teet senkin alusta asti itse. 

Resepti 

Tarvitset: 

2 sipulia 

4 valkosipulin kynttä 

4 dl täysjyväriisiä (voit myös halutessasi käyttää risottoriisiä, se kypsyy nopeammin)

1 l kasvislientä (kun omaa lientä ei ole valmiina, enkä ehdi sitä valmistaa, käytän tätä hiivatonta kasvisliemijauhetta) 

1 sitruunan mehu 

1 keskikokoinen kesäkurpitsa 

1tl hyvälaatuista suolaa 

1tl mustapippuria 

Ripaus cayennepippuria 

Ripaus kurkumaa 

250ml kookoskermaa 

vegaaninen risotto  

Ohje: 

Huuhtele riisi. 

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Purista puolikkaan sitruunan mehu pannulle ja paista sipuleita ja valkosipuleita siinä muutama minuutti. 

Kun neste on imeytynyt sipuleihin, lisää pannulle riisit ja 2 dl kasvislientä. Sekoittele. 

Pyri pitämään pannun lämpö sellaisena, että seos kiehuu maltillisesti koko ajan – ei liikaa, eikä liian vähän. 

Kun neste on imeytynyt riiseihin, lisää 1 dl kasvislientä. Sekoittele.  

Toista tätä niin kauan, kuin riisit alkaa olla sopivan kypsiä – ei ihan täysin kypsiä, mutta viittä vaille. 

Pese ja raasta kesäkurpitsa, sekoita riisin joukkoon ja anna kiehahtaa. 

Lisää lopuksi mausteet, kookoskerma ja puolikkaan sitruunan mehu. 

Sekoita hyvin ja tarkista maku. 

Tarjoile hetipian valmistamisen jälkeen tuoreen basilikan kanssa. 

 

Herkullisia risottohetkiä sulle! 

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *