3 pahinta virhettä mitä tein, kun yritin helpottaa ruoansulatushaasteitani

ruoansulatus

3 pahinta virhettä mitä tein, kun yritin helpottaa ruoansulatushaasteitani | Kaikkien meidän täytyy tehdä omat virheemme, jotta voimme oppia mikä toimii ja mikä ei, mutta haluan jakaa omat kolme pahinta virhettä, jotta voisit välttää edes yhden näistä ja päästä sitä kautta helpommin eteenpäin ja saada nopeammin paremman olon. 

Katso video aiheesta täältä>>>>

Mistä kaikki alkoi? 

Aloin etsiä apua omaan refluksiini vuonna 2014, kun en saanut lääkkeistä, happosalpaajista, kaipaamaani helpotusta. 

Tätä ennen olin jo usean vuoden kärsinyt erilaisista suoliston ongelmista kuten kivuista, ilmavaivoista, vuorottaisesta ummetuksesta ja ripulista. 

Näitä suolisto-oireita pidin kuitenkin aika normaaleina, monilla muilla oli samoja oireita. Nämä oireet ei myöskään haitanneet elämääni niin paljoa, että olisin niiden takia lähtenyt etsimään apuja. 

Mutta refluksi, voimakas sellanen, pysäytti elämäni, koska en sen myötä pystynyt enää kunnolla nauttimaan mistään. 

Olin tuolloin vasta 26-vuotias, ja ajatus siitä, että joutuisin elää koko loppu elämäni niiden tuskien kanssa, tuntui aivan kamalalta. 

Ja siksi päätin, etten halua jäädä tuleen makaamaan, vaan lähdin etsimään apua vaihtoehtoisen lääketieteen puolelta. 

3 pahinta virhettä mitä tein, kun yritin helpottaa ruoansulatushaasteitani 

1.Ensimmäinen virhe oli se, että yritin mennä sieltä missä aita on matalin. 

Törmäsin lähes joka paikassa siihen, että ravinto on kaiken perusta ja että ravinnolla on suurin vaikutus kaikkiin ruoansulatushaasteisiin, mutta en halunnut uskoa siihen. Halusin löytää jonkun helpomman tavan. 

En halunnut luopua mistään syömisistäni vaan halusin syödä kuten ennenkin. 

Niinpä päädyin ensin kokeilemaan kaikkea muuta. 

Kokeilin erilaisia lisäravinteita ja hoitomuotoja ja monet niistä toikin paremman olon hetkeksi, mutta sitten jonkin ajan päästä oireet palasi ja piti taas löytää jokin uusi juttu, mikä pelastaa minut. 

Näihin erilaisiin lisäravinteisiin ja hoitoihin meni tietysti myös ihan tuhottomasti aikaa ja rahaa ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin nehän saattoivat jopa pahentaa ongelmiani. Runsas lisien käyttö ei korjaa kehoa, vaan aiheuttaa loppupeleissä vaan enemmän epätasapainoa. 

ruoansulatus

Kun sitten vihdoin myönsin, ettei mikään pilleri paranna minua, aloin muuttamaan ruokavaliotani puhtaammaksi ja aloin myös huomaamaan pysyviä muutoksia olossani. 

Ja siksi haluan nyt painottaa, että älä yritä löytää sitä pika-apua ja mennä sieltä missä aita on matalin, koska se on eksytystä. 

Aidoilla maan antimilla, Jumalan luomalla ravinnolla voimme puhdistaa kehoamme sinne kertyneestä moskasta ja samalla vahvistaa sitä ravinteilla ja vitamiineilla, jotka ovat luonnollisessa muodossa ja joita on aina oikeassa suhteessa. 

2.Toinen virhe oli se, että en ollut kauhean pitkäjänteinen. 

Halusin tuloksia heti, mutta jos niitä ei tullut viikossa tai kahdessa, luovutin ja palasin vanhoihin ruokailutottumuksiini. 

Ja näin jatkui toooosi pitkään. 

Alotin ja luovutin, alotin ja luovutin. 

Mutta eihän mikään muutos tapahdu hetkessä – okei onhan niitä ihmeparantamisiakin, mutta yleensä muutos ei tapahdu hetkessä, vaan se vaatii aikaa. 

Koska eihän se ongelmakaan ole alkanut hetkessä, vaikka se tavallaan huomataankin yhdessä hetkessä, se ongelma on alkanut jo paljon ennen sitä.  

Eli jos mietitään nyt vaikka näitä mun ruoansulatushaasteita, niin eihän ne ruoansulatusongelmat alkaneet silloin, kun aloin tuntemaan sitä närästystä, vaan ne oli alkaneet jo paljon aiemmin, pikkuhiljaa. 

Mullahan myös suolisto yritti varotella näistä haasteista jo aiemmin, mutta en tehnyt asialle mitään, joten ongelmat sitten paheni. 

Mutat siis ei ne mun suolistonkaan ongelmat alkaneet silloin, kun aloin tuntea suolistossa kipua ja turvotusta, vaan ne ongelmat oli alkaneet jo ennen sitä. 

Muista olla siis kärsivällinen ja pitkäjänteinen kun alat tehdä muutoksia syömisiisi äläkä odota tuloksia heti viikon jälkeen.  

Kuukausikin on vielä lyhyt aika, toisilla saattaa mennä useampi kuukausikin ennen kuin huomaa parannusta olossaan. 

3.Kolmas virhe oli se, että söin tosi paljon rasvoja ja proteiineja. 

Kaikkialta, mistä apua etsin, niin painotettiin hyvien rasvojen ja proteiinien tärkeyttä. 

Enkä mä väitä, etteikö ne olisi tärkeitä, me tarvitaan kyllä hyviä rasvoja ja proteiineja, mutta ne ei ole se juttu. 

Meidän ei tarvitse kovinkaan paljoa lisätä niitä ruokavalioon, vaan me voidaan saada riittävä määrä ihan vaan kasveista. 

Eli söin aivan liikaa proteiineja ja siten myös rasvoja (koska perinteiset proteiinin lähteet sisältää aina myös reilusti rasvaa). Näiden lisäksi söin vielä öljyjä mm. kookosöljyä, pellavansiemenöljyä ja camelina-öljyä ihan ruokalusikalla. 

Öljyt on todella kuormittavia keholle ja maksalle, koska ne on aina prosessoituja, eli ne on aina irrotettu siitä alkuperäisestä ruoka-aineesta. 

On siis täysin eri syödä avokadoja, jotka sisältää runsaasti rasvaa kuin avokado-öljyä, missä se rasva on erotettu siitä aidosta, kokonaisesta kasvista. 

No mikä sitten on näiden rasvojen ja proteiinien ongelma? 

Ne vaatii meidän ruoansulatukselta ihan todella paljon! 

Yleisesti tiedetään, että esim. pihvin sulattaminen vie aikaa useamman tunnin, mutta silti tästä ei kauheasti puhuta ruoansulatushaasteisiin vaikuttavana tekijänä. 

Eli rasvojen ja proteiinien sulattaminen kestää paljon pidemmän aikaa kuin tuoreiden kasvisten, ja meidän maksa joutuu tehdä kovan työn saadakseen ne rasvat ja proteiinit sulamaan kunnolla. 

Ja jos se maksa on yhtään kuormittunut (niin kuin tänä päivänä aika tyypillistä on) ne rasvat ja proteiinit ei sula niin kuin niiden pitäisi. Tällöin ne päätyy suolistoon sulamattomina, tai ainakin osittain sulamattomina ja silloin ne alkaa mätänemään siellä suolistossa. 

Tämä on yksi iso tekijä, mikä aiheuttaa ruoansulatushaasteita, eli vaikuttaa hyvin moniin yleisiin oireisiin kuten närästykseen, turvotukseen ja ilmavaivoihin. Myös se, että ulosteessa on nähtävillä sulamattomia ruoka-aineita, on merkki siitä, että se ruoansulatus ei ole kunnossa. 

Kun vähennetään rasvojen ja proteiinien syömistä, ruoansulatus helpottuu ja näin myös ruoansulatushaasteet alkavaa vähentyä. 

Pääsin omista ruoansulatushaasteistani lopullisesti eroon, kun vähensin reilusti rasvojen ja perinteisten proteiinien syömistä ja lisäsin niiden tilalle paljon aitoja, helposti sulavia maan antimia. 

ruoansulatus

Jos sä haluat oppia lisää siitä, kuinka saat helpotettua ruoansulatushaasteitasi, käy lataamassa mun paljon kiitosta saanut opas 5 askelta puhtaampaan ja vahvempaan kehoon täältä>>>>

 

-Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *