3 syytä, miksi mehustaminen kannattaa aloittaa jo tänään

mehustaminen

3 syytä, miksi mehustaminen kannattaa aloittaa jo tänään | Yleisesti mehustamista on pidetty aika höpöhöpöhommana. Lähes jokainen terveysalan ammattilainen on sitä mieltä, että mehut sisältää liikaa sokeria ja että niistä puuttuu se kaikista olennaisin asia: kuidut. 

Kuitujen tarve yhdistetään etenkin suolistoon ja sen toimivuuteen, “kun syö tarpeeksi kuituja, niin vatsa toimii hyvin. 

Miksi siis mehustaa, kun voi syödä hedelmät ja vihannekset sellaisenaan kuituineen? Tässä artikkelissa kerron sulle 3 syytä, miksi mehustaminen kannattaa aloittaa jo tänään. 

3 syytä, miksi mehustaminen kannattaa 

Haluun heti alkuun painottaa, että vatsan toimimattomuus ei johdu kuitujen puutteesta.  

Mikään muukaan krooninen oire tai sairaus ei johdu kuitujen puutteesta.  

Todelliset syyt kroonisten sairausten ja oireiden takana on taudinaiheuttajat, myrkyt, säteily ja myrkylliset raskasmetallit ja näitä kaikkia vastaan paras ase on syödä mahdollisimman paljon puhdasta ja puhdistavaa, helposti sulavaa ruokaa. 

Hedelmät, vihannekset, lehtivihreät ja yritit ovat kaikki juuri tätä tällaista parantavaa ruokaa, mutta miksi niitä pitää mehustaa? Miksi käyttää turhaa aikaa niiden mehustamiseen? 

Koska mehustaminen on just se juttu Mulla meni todella pitkään tämän oivaltamiseen. Toki selleriä mehustin ja join alusta alkaen, mutta en muuten pitänyt mehuja kovin tärkeänä. 

Mehustaminen oli aikaa vievää ja oli vaikea keksiä, mihin käyttää mehustuksesta ylijääneet kuidut. Tuntui haaskaukselta heittää ne vain biojätteeseen. 

Puhdistusohjelmien myötä mehujen voima alkoi vasta kunnolla avautua mulle. Huomasin, kuinka ne vahvisti mun ruoansulatusta ja siten paransi mun oloa entisestään. 

Ne päivät, kun oon juonut pelkkiä nesteitä ja mehuja, on olleet ihan mielettömiä! Oon ollut energinen, mutta samalla kokenut ihan valtavan suurta rauhaa ja rakkautta syvällä sisimmässäni. 

Mehustus on nyt saanut selkeästi enemmän tilaa mun arjessa enkä halua, että viivyttelet mehustuksen kanssa enää yhtään pidempään. 

Ja tässä 3 syytä, miksi mehustaminen kannattaa aloittaa jo tänään 

  1. Ravinteet imeytyy paremmin
  2. Ruoansulatus helpottuu
  3. Moska on parasta jätettä   

mehustaminen

Ravinteet imeytyy paremmin 

Vaikka meille on toitotettu kuitujen tärkeydestä, harva oikeasti kärsii kuitujen puutteesta.

Ja tämän haluun toistaa vielä uudestaan: edes ummetus ei johdu kuitujen puutteesta. 

Totuus on se, että kun kuidut erotetaan muista ravintoaineista, mineraaleista, hivenaineista, vitamiineista, antioksidanteista, sokereista ja elävästä vedestä, nämä muut pääsevät imeytymään välittömästi.

Ja kun ne pääsee imeytymään välittömästi, ne toimii ikään kuin luonnollisina lääkkeinä. 

Ruoansulatus helpottuu

Kun me mehustetaan sellerinippu, me saadaan n. 5 dl sellerimehua. Se tulee juotua, kokeneena konkarina, parissa minuutissa. 

Jos yrität syödä sellerinipun sellaisenaan, se on hieman epämiellyttävää. Pari vartta vielä menee, mutta sen jälkeen alkaa tökkiä. Ja aikaa näiden parin varren syömiseen on mennyt jo melkein 10 minuuttia. 

Mehustaminen siis helpottaa ja nopeuttaa ravinteiden saamista.

Kun kuidut on otettu pois, ruoansulatukselle jää vähemmän työtä. Näin keho pystyy käyttää energiaansa muihin toimintoihin ja mikä tärkeintä, ruoansulatus saa levätä ja eheytyä.

Jos kaipaat lisää vinkkejä ruoansulatuksen helpottamiseksi, käy lataamassa itsellesi MAKSUTON OPAS, johon kokosin sulle 6 helposti toteutettavaa tapaa, joiden avulla alat tukemaan oireilevaa ruoansulatustasi>>>>

Moska on parasta jätettä 

Jos mietitään, mitä moska oikeasti on, on hassua, että me pidetään haaskauksena sen pois heittämistä. 

Se on nimenomaan parasta jätettä kompostoitavaksi! 

Mitä käy kun me syödään tämä moska eli kuidut 

Ei oikeastaan yhtään mitään. Ne kulkee meidän ruoansulatuksen läpi ja sitten ne poistuu meidän peräsuolesta vessanpönttöön. 

Sehän se vasta haaskausta onkin! 

Aloita jo tänään 

Entäs se sokeri?

Muista, että me tarvitaan sokereita.

Me tarvitaan luonnollisia sokereita, jotta me pystytään ajattelemaan ja toimimaan. Jotta meidän maksa pystyy toimimaan. Jotta meidän sydän pystyy toimimaan. Me ei pärjätä ilman sokereita.

(Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista)

Kokonaisten hedelmien ja vihannesten syöminen sellaisenaan on myös aina hyväksi, mutta älä enää aliarvioi mehuja ja mehustamisen voimaa

Aloita mehustaminen jo tänään ja ravitse kehoasi päivittäin todellisella elämäneliksiirillä. Tuoreen vastapuristetun mehun avulla kehosi pääsee taas astetta tehokkaammin toipumaan kroonisista saiaruksista ja oireista. 

 

-Noora 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *