Älä anna tämän syyn estää sua alottamasta parantavaa ruokavaliota

ala anna taman syyn estaa sua alottamasta parantavaa ruokavaliota

Älä anna tämän syyn estää sua alottamasta parantavaa ruokavaliota | Nyt on sen aika. Sä oot ottanut asioista selvää, sä oot lukenut ja ymmärtänyt, mistä sun sairaudet todella johtuu ja susta tuntuu, että Medical Medium opin mukainen puhdas ja puhdistava ruokavalio on just se, jonka avulla sä voit vihdoin päästä eroon oireistasi.

Mutta näin susta on tuntunut ennenkin. Susta on tuntunut tosi oikeelta myös sillon, kun oot alottanut gluteenittoman, maidottoman tai sokerittoman elämän. Susta on tuntunut tosi oikeelta myös silloin, kun oot aloittanut keto-, vhh- tai FODMAP-ruokavalion.

Ja vaikka ne on tuntuneet oikeilta ja vaikka ne on helpottanut sun oireita, ne ei oo koskaan vienyt niitä kokonaan. Ne ei oo koskaan parantanut sua kokonaan ja nyt sua mietityttää, onko tää MM-opin mukainen ruokavalio yhtään sen parempi.

Mutta miksi sä edelleen mietit sitä? Siihen on olemassa yksi syy. Ja mä toivon koko sydämestäni – älä annan tämän syyn estää sua alottamasta parantavaa ruokavaliota!

Tämä syy estää sua aloittamasta parantavaa ruokavaliota

Kun mä ensimmäisen kerran kuulin Medical Mediumista, en kiinnittänyt siihen juurikaan huomiotani. Musta tuntui, että mulla oli jo niin paljon tietoa, etten uskonut minkään voivan enää mullistaa sitä.

Olin itse ahminut valtavan määrän tietoa kirjoista, käynyt eri lääketieteen ja eri vaihtoehtoisen lääketieteen asiantuntijoiden luona ja kokeillut jo vaikka ja mitä ruokavalioita ja ravintolisiä.

Vasta kun tämä MM-oppi läväytettiin mun naaman eteen toisen kerran, ymmärsin tutustua siihen tarkemmin. Aloin lukemaan ensimmäistä kirjaa ja vaikka se olikin muutamassa asiassa täysin ristiriidassa sen tiedon kanssa, mitä olin aiemmin oppinut, tämä uusi tieto kolahti heti syvälle sisimpääni ja tuntui todella järkeenkäyvältä. 

MM-opissa oli nyt viimein se kaikki, mikä ennen oli aina joltain osin jäänyt auki. Kaikki asiat oli avattu todella yksityiskohtaisesti.

Olin super innoissani, tiesin, että voin vihdoin parantua myös suolisto ongelmistani!

Sellerimehun juomisen aloitin heti, mutta muuten siirryin MM-opin mukaiseen ruokavalioon pikkuhiljaa kesän aikana.

(Lue lisää Sellerimehu – oikein käytettynä lyömätön parantaja)

Gluteenittomuus ei ollut ongelma, olinhan ollut gluteeniton jo useamman vuoden. Maitotuotteita ja valkoista sokeria käytin harvoin, mutta nyt niiden käyttö oli lopetettava kokonaan, jotta paraneminen pääsi kunnolla alkamaan.

Suurin muutos koski itselläni proteiinin, rasvan ja hedelmien syömistä. Olin ollut siinä uskossa, että proteiinia pitää syödä ja hyviä rasvoja pitää saada, muuten ei keho jaksa toimia. Olin myös ollut siinä uskossa, että hedelmiä ei pidä syödä montaa päivässä, koska ne sisältävät niin paljon huonoa sokeria.

Vaikka nyt tiedän, että proteiini ja rasva (myös hyvät rasvat) tekevät mun terveydelle oikeesti huonoa ja hedelmät tekevät mun terveydelle oikeesti hyvää, en saanut vietyä muutosta käytäntöön hetkessä. Se vaati prosessointia.

Jokin pidätteli mua. Ja se jokin oli pelko.

älä anna tämän syyn estää sua alottamasta parantavaa ruokavaliota

Miksi pelko estää sua aloittamasta uutta?

Pelko haluaa pitää sut vanhassa, tutussa ja turvallisessa. Koska mitä sitten jos? Tai mitä jos ei?

Pelko elää tulevassa. Sitä ei voi tietää. Mitään ei voi tietää, mutta vielä vähemmän silloin, kun se on jotain uutta ja erilaista.

Saatat pelätä vastuun ottamista itsestäsi.

Pelkäät, ettet osaakaan tehdä oikeita valintoja.

Haluun muistuttaa sua, että sä kyllä osaat. Osaat aina ja oot aina osannut. Valintasi opettaa sulle aina jotain, joko sen mitä kannattaa tehdä tai sen mitä ei kannata tehdä. Joka tapauksessa ne molemmat vie sua aina eteenpäin. Vääriä valintoja ei ole, joten niiden tekemistä ei tarvitse turhaa pelätä.

Saatat pelätä, miten kehosi reagoi parantaviin ruokiin.

Ennen oot saanut monista, varsinkin raaoista kasviksista suolisto-oireita. Ne ei oo esim. sulaneet kunnolla tai ne on aiheuttaneet inhottavia kouristuksia ja ilmavaivoja.

Se että kehosi reagoi parantaviin ruokiin tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että todella tarvitset niitä. Ne aiheuttavat oireita, koska ne puhdistavat kehoasi. Toisilla puhdistuminen tuntuu enemmän kuin toisilla, mutta inhottavista oireista ei ole tarkoitus kärsiä. Silloin on syytä ottaa pari askelta taaksepäin ja antaa keholle enemmän esim. kypsennettyä ravintoa, mikä ei ole niin puhdistavaa kuin raakaruoka.

Saatat pelätä, saatko uudesta ruokavaliosta riittävästi kaikkea, mitä tarvitset.

Haluun esittää sulle vastakysymyksen: saatko nykyisestä ruokavaliostasi kaikkea, mitä tarvitset? Todennäköisesti et tiedä. Miksi siis murehtia asiaa nyt uuden ruokavalion suhteen, kun suurella todennäköisyydellä alat tämän uuden myötä syödä paljon monipuolisemmin? Koska monipuolisuutta ei ole syödä eri keltaisen ja ruskean sävyjä päivästä toiseen vai mitä? Monipuolisuutta on syödä sateenkaari, monta kertaa päivässä.

Saatat pelätä luopumista.

Luopuminen aiheuttaa monille suurta pelkoa. Kun pitää luopua niin paljosta, ei voi enää nauttia mistään ja koko elämästä menee ilo! Pelkäät, että parantavasta ruokavalioista pitää pitää kiinni aina ja iankaikkisesti ja et koskaan enää saa nauttia suklaasta tai muista kielletyistä herkuista.

On hyvä muistaa, että kaikki on väliaikaista ja asiat muuttuu. Myös sun mieliteot. Kun sä peloistasi huolimatta uskallat aloittaa, voit jonkin ajan kuluttua huomata, ettet enää tarvitsekaan suklaata. Siis että sun ei enää tee mieli suklaata.

Kyllä, se on ihan mahdollista! Kun saat kaikki kehosi tarvitsemat rakennuspalikat ruoasta, sä et kaipaa enää korvikkeita.

Alkuvaiheessa mielitekoja toki helpommin tulee, mutta kun sä ymmärrät, mistä ne oikeasti johtuu, sun on helpompi hallita niitä.

Saatat myös pelätä, ettei uusi ruokavalio pidä nälkää.

Eihän pelkillä kasviksilla ja hedelmillä voi pärjätä!?

Niinkö? Oletko kokeillut? Siis ihan tosissasi kokeillut niin, että olet lisännyt näiden parantavien ruokien määriä? Koska on ratkaisevan tärkeää ymmärtää, että vaikka näennäisesti syöt saman verran, pitää kasviksia ja hedelmiä syödä tosi paljon enemmän kuin rasvaista ruokaa!

Kun ennen söit yhden kananmuna sait siitä n. 130kcal. Nyt sun pitää syödä yli 3 omenaa, että saat sen kananmunan verran kaloreita! 

Mutta tämäkin voi pelottaa, koska missä välissä sitä muka ehtisi syödä vieläkin enemmän!?

Pelkoja on ihan tuhottomasti ja niitä on ihan jokaisella. Ei kaikilla tosin niin paljoa, koska toiset ovat oppineet käsittelemään niitä. Ja niitä pystyt sinäkin alkaa käsittelemään. Voit voittaa pelkosi! Voit päästä niistä eroon!

Tärkeintä on tiedostaa ne. Ala siis ihan tosissasi miettimään:

-mikä tässä parantavassa ruokavaliossa pelottaa sua?

-miksi se pelottaa sua?

-ootko valmis heittämään hyvästit terveemmälle elämälle näiden sun omien pelkojen takia?

Muista, että mikään ei oo lopullista ja voit aina palata siihen vanhaan, jos uusi pelottaa liikaa. Mutta et koskaan saa tietää millaista se uusi on, jollet kokeile.

Uskalla olla rohkea. Uskalla ottaa vastaan uusi, terveempi elämä. <3 

 

-Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *