Gluteeniton ja rasvaton omenakaurapaistos | Jo monia vuosia meidän perheen luottoherkkuja on olleet erilaiset kaurapaistokset, ne on super helppoja valmistaa ja niistä saa helposti muokattua vähän tavallista terveellisempiä.
Talvisin ollaan usein tehty mustikkakaurapaistosta, kesällä raparperikaurapaistosta ja syksyllä omenakaurapaistosta ja aina gluteenittomana ja ilman valkoista sokeria.
Tänä kesänä kokeilin tehdä kaurapaistoksia entistä terveellisemmin; ilman lisättyä rasvaa! Itse en epäillyt, etteikö ne onnistuisi ja olisi hyvää niinkin, mutta en odottanut, että lapsenikin pitäisivät niistä niin kovasti!
Ja jotta sinäkin pääset maistamaan tätä terveellistä herkkua, jaan reseptini tähän gluteenittomaan, rasvattomaan ja ilman valkoista sokeria valmistettavaan omenakaurapaistokseen nyt kanssasi.
Gluteeniton ja rasvaton omenakaurapaistos
Vanhan sanonnan mukaan “Omena päivässä pitää lääkärin loitolla” ja itse uskon tähän kyllä!
Tottakai kokonaisuuteen vaikuttaa moni muukin asia, mutta omena on todellista super ruokaa!
Omenoissa on runsaasti erilaisia fytokemikaaleja, jotka toimivat antioksidantteina. Antioksidantit auttavat kehoa neutralisoimaan haitallisia happiyhdisteitä ja siten auttavat soluja, kudoksia ja elimiä suojautumaan hapetusstressiltä.
Antioksidantit ovat siis äärimmäisen tärkeitä kehon sisäisen puolustusjärjestelmän toimivuuden kannalta!
[Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista]
Tälle omenakaurapaistokselle omenat antavat sekä makua että ravinteita, mutta on tärkeä muistaa, että suurin osa ravinteista tuhoutuu kypsennyksessä.
Parhaiten ravinteita mm.vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja saa siis tuoreesta, elävästä ravinnosta!
Mutta nyt ei anneta sen häiritä. Välillä voi hyvillä mielin vähän herkutella, varsinkin kun herkut valmistetaan hyvistä raaka-aineista.
Tarvitset
8-10 omenaa
1 ½ tl kanelia
¾ dl vaahterasiirappia
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Pilko omenat pieniksi kuutioiksi tai blendaa blenderissä muruksi [itse suosin jälkimmäistä, säästää aikaa ja vaivaa]
- Kaada omenat uunivuokaan [halkaisijaltaan 26cm] ja ripottele omenoiden päälle ½ tl kanelia
- Esipaista omenoita uunissa n. 10min. ja valmista sillä välin kauraseos
- Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, kaurajauhot ja 1 tl kaneli ja sekoita
- Lisää lopuksi joukkoon vaahterasiirappi ja sekoita hyvin
- Kaada kauraseos omenoiden päälle ja paahda uunissa vielä 15min. kunnes pinta on saanut kevyesti väriä
- Nauti sellaisenaan tai nice creamin kera
Meinaatko kokeilla?
Jaa oma herkutteluhetkesi Instagramissa ja tägää mut @noora.leinonen niin pääsen fiilistelemään sitä sun kanssa!
-Noora
P.S. Lisää terveellisiä, kasviperäisiä reseptejä löydät sekä blogistani että reseptikirjoistani