Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku | Taatelikakku on ensimmäinen kosketukseni taateleihin. Taateleita ostettiin tiiviissä paketissa kuivatettuina, enkä voinut kuvitellakaan syöväni niitä sellaisenaan. 

Vasta muutama vuosi sitten löysin kuivatut taatelit ja ihan vasta pari vuotta sitten tajusin, että on myös tuoreita taateleita. 

Oppia ikä kaikki vai miten se meni. 

Tänä syksynä mieleeni tuli taas tuo herkullinen, lapsuudessani syömä taatelikakku ja heti ajattelin, että sen tekeminen onnistuu kyllä varmasti vähän terveellisemminkin! 

Ja niin syntyi tämä gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku. 

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku 

Ensin haluun kertoo sulle vähän taateleista… 

Taatelit on ihanteellista ravintoa, kun halutaan parantaa energiaa ja aivojen toimintaa. Ne sisältävät vitamiineja ja mineraaleja ja ne auttavat rakentamaan luita ja lihasvoimaa. 

Taatelit sisältävät myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, mikä tekee niistä erinomaisen ruoan, kun halutaan parantua kroonisista infektioista ja autoimmuunisairauksista. 

Taateleiden kuitu on helposti sulavaa, jonka on todettu estävän mm. paksusuolen-, eturauhas-, keuhko-, rinta- ja haimasyöpiä. 

Taatelit auttavat myös alentamaan LDL, eli huonoa kolesterolia, lievittävät ummetusta, parantavat anemiaa ja estävät silmänpohjan rappeutumista. 

Taatelit maistuu hyvin sellaisenaan, mutta ne sopii myös smoothiesiin, salaatteihin ja leivontaan (varsinkin raakaleivonnassa niitä käytetään paljon) 

gluteeniton taatelikakkuResepti 

Tarvitset: 

250g tuoreita taateleita 

1dl kookossokeria 

2dl puhdasta vettä 

Ripaus hyvälaatuista suolaa 

40g kookosöljyä 

1 ½dl banaanimaitoa (1 kypsä banaani + 1dl puhdasta vettä) 

2dl kaurajauhoja 

1 ½dl perunajauhoja 

1tl ruokasoodaa 

1tl leivinjauhetta 

1rkl raastettua inkivääriä 

Ohje: 

Poista taateleista kivet ja laita taatelit kattilaan. Lisää joukkoon kookossokeri, vesi ja suola ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää kookosöljy, sekoita hyvin ja anna jäähtyä n.5min. 

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. 

Valmista banaanimaito. Lisää banaani ja vesi blenderiin ja blendaa tasaiseksi.  

Sekoita erillisessä kulhossa kaurajauhot, perunajauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää joukkoon myös banaanimaito ja raastettu inkivääri. 

Yhdistä seokset ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. 

Asettele leivinpaperi vuokaan (itse käytin 24cm leipävuokaa) ja kaada taikina vuokaan. 

Paista taatelikakku uunin alatasolla n.30-40min. Testaa kypsyys tikulla. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 10min. 

Koristele kakun jäähdyttyä halutessasi ceyloninkanelilla. 

Alkuperäinen resepti löytyy täältä>>>>

gluteeniton taatelikakku

Ja ei muuta kuin leipomaan!  

Erityisen hyvin tää herkku sopii tulevaan joulupöytään! 

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.