Gluteenittomat ja vegaaniset kasvispyörykät | Kuulostaako sustakin kasvispyöryköiden valmistus kamalan työläältä projektilta?
Musta ainakin kuulosti, eikä kasvispyöryköitä siitä syystä meidän kotona aiemmin paljon kokkailtu.
Nyt oon kuitenkin onnistunut kehittelemään yksinkertaisen ja nopean tavan valmistaa näitä pinnalta rapeita, gluteenittomia, vegaanisia ja tietysti myös öljyttömiä kasvispyöryköitä ja jaan reseptin kanssasi!
Gluteenittomat ja vegaaniset kasvispyörykät
Oon pitänyt kasvispyöryköiden valmistusta aina jotenkin kauhean suurena ja aikaa vievänä projektina ja jotenkin ajatellut, että ei ne kuitenkaan maistu meidän lapsille. Tulipahan taas todistettua, miten väärässä sitä onkaan joidenkin uskomustensa kanssa…
Kesällä lapset saivat kerran maistaa kaupan valmiita kaura-siemenpyöryköitä ja he ihastuivat niihin isosti, että ajattelin, että nyt on aika antaa kasvispyöryköille mahdollisuus ja kokeilla niiden valmistusta myös omassa keittiössä [koska saahan niistä itsethedyistä niin paljon terveellisempiä!]
Ensimmäisestä testi-erästä alkaen on nämä kasvispyörykät kadonneet meillä parempiin suihin alta aikayksikön, vaikka olen tehnyt näitä aina enemmän kuin edellisellä kerralla!
Kaikki ainekset saa nopeasti surautettua massaksi ja oikeat mittasuhteet takaavat sen, että massa pysyy hyvin kasassa ja sitä on helppo käsitellä.
Kasvikset tuovat pyöryköihin sekä makua että väriä, kun taas kaura ja siemenet tuovat mukavaa rakennetta.
Resepti
[40-50 kasvispyörykkää]
Tarvitset:
500g porkkanoita
200g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl merisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
Valmistus:
- Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit ronskeiksi paloiksi
- Pese ja pilko kesäkurpitsa samoin
- Laita pilkotut kasvikset monitoimikoneeseen yhdessä auringonkukansiementen, kaurahiutaleiden ja mausteiden kanssa ja surauta massaksi [itse käytän sauvasekoittimen silppuamisosaa ja teen massan parissa erässä]
- Kaada massa(t) syvään kulhoon ja lisää joukkoon kaurajauhot, sekoita hyvin
- Muotoile massasta käsissäsi pyöryköitä ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle [pyöryköiden halkaisija n.3cm]
- Paista uunissa 200 asteessa 30-35min. kunnes pyörykät ovat saaneet hieman väriä pintaan
- Nauti ihanan vegaanisen tzazikidipin kanssa, jonka resepti löytyy mun kastikereseptikirjasta>>>
Meinaatko kokeilla? Kuulen mielelläni, miten nää teillä maistui.
-Noora
P.S.Jos kaipaat lisää terveellisiä gluteenittomia ja vegaanisia reseptejä, löydät niitä sekä blogistani, että reseptikirjoistani