Gluteenittomat kukkakaaliwingsit | Vaikka en enää nykyään juurikaan kaipaa korvikkeita lihalle, välillä on hauska kokeilla ja kokkailla jotain erilaista.
Nämä gluteenittomat kukkakaaliwingsit olivat viime kesänä meillä suuressa suosiossa ja nyt reseptiä hieman hiottuani halusin jakaa tämän herkun myös sinun kanssasi.
Valmistuksen vaikeutta ei tarvitse pelätä, sillä nämä kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti uunissa – ja mikä parasta, ilman ruoansulatusta ja kehoa kuormittavia rasvoja.
Sopiiko kukkakaali ruoansulatusvaivoista kärsivälle?
Toisin kuin ehkä monet muut, olen rakastanut kukkakaalia lapsesta asti. Söin sitä sekä raakana että kypsennettynä ja aina se maistui hyvältä.
Vähän vanhempana kuitenkin huomasin, ettei se kukkakaali tuntunut hyvältä vatsassa. Se aiheutti minulle turvotusta ja ilmavaivoja ja siksi vähensin sen syömistä ja lopulta jouduin lopettamaan sen syömisen lähes kokonaan.
Omaksi onnekseni saan taas nykyään nauttia kukkakaalista [ja kaikista muistakin kaaleista] ilman vatsavaivoja.
Ruoansulatusvaivoja ei nimittäin aiheuta se kaali, vaan se kaikki muu, mitä yleensä “normaalisti” syödään.
[Lue lisää Ruoansulatusvaivat eivät ole normaaleja]
Kukkakaali ei siis aiheuta ruoansulatusvaivoja, kun suolisto ja keho ovat tasapainossa.
Tähän pisteeseen pääseminen ei silti tapahdu hetkessä ja siksi se kaalin syöminen usein aluksi tuntuu inhottavalta.
Se ei silti tarkoita, että se kaali vahingoittaisi sinua – päinvastoin! Kaalit ovat täynnä hyviä ja tärkeitä ravinteita, joita kehomme tarvitsevat voidakseen hyvin.
Eli jos vain pystyt syömään kaalia, syö sitä – edes pienissä määrin.
Jos et pysty syömään kaaleja, syö niitä hedelmiä, vihanneksia ja lehtivihreitä mitä pystyt [ja vähennä rasvan syöminen minimiin].
Näin keho pääsee pikkuhiljaa parempaan tasapainoon ja se kestää paremmin myös kaaleja.
Parhaimmat hyödyt kaaleista [kuten kaikista muistakin kasviksista] saat tietenkin syömällä niitä raakana, mutta välillä on ihana herkutella myös kypsennetyllä kaalilla.
Ja nämä gluteenittomat kukkakaaliwingsit ovat todellisia herkkuja!
Nappaa alta resepti talteen tai kokeile näiden valmistusta vaikka jo heti tänään!
Gluteenittomat kukkakaaliwingsit
Tarvitset:
1 kukkakaali [900-1000g]
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
½ dl karkeita riisijauhoja
2 tl merisuolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1/3 tl savustettua paprikajauhetta
¼ tl chilijauhetta
¼ tl cayennepippuria
1 ½ dl vettä
2 rkl vaahterasiirappia
Valmistus:
- Valmista ensin panerointiseos sekoittamalla kuivat ainekset keskenään kulhossa
- Lisää sitten joukkoon nestemäiset ainekset ja sekoita hyvin [esim. vispilällä]
- Jätä panerointiseos sivuun tekeytymään [eli paksuuntumaan]
- Pese kukkakaali ja irrota kukinnot kannasta, pilko tarvittaessa veitsellä kukintoja pienemmiksi
- Dippaa kukinnot yksi kerrallaan panerointiseoksessa [jos seos paksuuntuu liikaa, lisää siihen tilkka vettä] ja laita leivinpaperin päälle uunipellille
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.40-45 min. kunnes kukkakaaliwingsit ovat saaneet väriä pintaan
Tarjoiluvinkki:
Nämä wingsit ovat parhaimmillaan tuoreina, eli suosittelen nauttimaan ne heti kun ovat hivenen jäähtyneet
Loihtimani Chilipaprikadippi sopii näiden kukkakaaliwingsien kanssa super hyvin! Chilipaprikadippi on tehty vain aidoista raaka-aineista ja se on sekä vegaaninen että gluteeniton.
Kehittämissäni kastikkeissa ei ole mitään ylimääräistä – ei edes ruoansulatukselle raskaita öljyjä. Chilipaprikadipin ja monen muun kastikkeen reseptin löydät *Kasviperäiset kastikkeet* -reseptikirjasta>>>>
Meinaatko kokeilla?
Jaa kokkaus- tai herkutteluhetkesi Instagramissa ja tägää @noora.leinonen niin pääsen fiilistelemään luomuksiasi.
-Noora