Helppo vegaaninen fudge | Mitä teet, kun mielesi alkaa huutamaan makeaa? Saatko makeanhimosi tyydytettyä pelkillä hedelmillä?
Jos saat, ONNITTELUT – olet yksi harvoista.
Koska yleensä mieli haluaa jotain muuta. Jotain, mitä olet TOTTUNUT syömään.
Ja tänä päivänä ollaan totuttu syömään monenlaista kuraa.
Otetaan nyt esimerkkinä se karkki.
Kuinka helppoa on mennä kaupan karkkihyllylle ja ostaa sieltä haluamaansa herkkua viikonlopuksi?
A-I-V-A-N L-I-I-A-N H-E-L-P-P-O-A!
Ei tarvitse kuin kävellä kauppaan [eikä välttämättä edes enää sitä, voit tilata karkit suoraan koti-ovellesi]
Onko siis ihme, että ihmiset syövät aivan liikaa sokeria ja rasvaa, kun kaupan karkkihyllyt notkuu erilaisia glukoosi-fruktoosi-siirappi-kasvirasva-seoksia!?
Ja siihen päälle vielä kaikki lisä- ja säilöntäaineet – suolisto tuhoutuu vähemmästäkin.
Jos sinä olet valmis sanomaan hyvästit vanhoille tavoille tuhota ruoansulatuksesi ja toivottamaan tervetulleeksi terveellisemmät herkut, tämä helppo vegaaninen fudge-resepti on loistava vaihtoehto sinulle.
Helppo vegaaninen fudge
Täytyy myöntää, että nyt tuli kyllä niin herkkuja fudgeja, että ei tosikaan. Lapset ja mies rakastuivat näihin myös.
Ei nämä ainesosiltaan toki ihan moitteettomia ole, mutta parempia kuin esim. perusfudget tai peruskarkit.
Kaikki riippuu aina siitä, mihin verrataan.
Nämä fudget ovat vegaanisia eikä näissä ole käytetty lainkaan prosessoituja kasvikermoja, -margariineja tai valkoista sokeria – kuulostaa aika hyvältä, eikö vaan?
Paras herkku on tietenkin aidot, kokonaiset hedelmät sellaisenaan. Niitä syömällä tuet oireilevaa ruoansulatustasi tarjoten sille juuri ne rakennuspalikat, joita se tarvitsee korjatakseen itsensä.
[Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista]
Mutta tiedän, että välillä mieli haluaa muutakin.
Ja jos mietit, lähdetkö kauppaan ostamaan kurakarkkeja vai saisitko herkkuhimosi tyydytetyksi jollain terveellisemmällä vaihtoehdolla – testaa näitä!
Tarvitset:
1 dl mantelitahnaa
½ dl vaahterasiirappia
½ dl pekaanipähkinöitä
½ dl kookoskuitujauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1/8 tl merisuolaa
Koristeeksi:
pekaanipähkinöitä
Valmistus:
1. Laita mantelitahna, vaahterasiirappi, vaniljajauhe ja merisuola laakeaan kulhoon ja sekoita hyvin
2. Murskaa seuraavaksi pekaanipähkinät rouheeksi [itse laitan pähkinät pussiin ja murskaan ne puisella keittiövasaralla pieneksi]
3. Kaada pekaanipähkinärouhe ja kookoskuitujauhe kulhoon muiden ainesten joukkoon ja sekoita, kunnes sinulla on käsissäsi jämäkkä massa
4. Leikkaa leivinpaperi-arkista ¼ pala, laita se lautasen päälle ja painele massa sen päälle n. 10cm x 10cm kokoiseksi neliöksi
5. Murenna halutessasi massan päälle vielä pekaanipähkinöitä ja painele niitä hieman taikinaan
6. Laita massa pakastimeen ja anna sen jähmettyä siellä vähintään 30min.
7. Leikkaa jähmettynyt fudgemassa mieleisesi kokoisiki paloiksi ja nauti [tai laita vielä hetkeksi pakastimeen, jos haluat taikinasta jämäkämpää]
8. Säilytä fudget jääkaapissa tai pakastimessa riippuen siitä, haluatko pehmeämpää vai jämäkämpää fudgea
Suussa sulavia fudge-hetkiä sinulle!
-Noora
P.S. Lisää kasviperäisiä ja vegaanisia reseptejä löydät blogistani sekä reseptikirjoistani>>>>