Kevyt, mutta täyttävä salaatti on täydellinen kesäruoka | Ilmojen lämpeneminen näkyy myös lautasella:
ruokahalu pienenee selkeästi, eikä lämpimiä ruokia tee juuri mieli.
Silloin toimii ihanat salaatit!
Nyt jaan ohjeen kevyestä, mutta täyttävästä salaatista.
Kevyt, mutta täyttävä salaatti on täydellinen kesäruoka
Moni alkaa automaattisesti kesällä syömään kevyemmin, enemmän salaatteja ja muita tuoreita kasviksia.
Silti usein ajatellaan, että pelkällä raakaruoalla ei pärjää tai että pelkkä salaatti ei ole tarpeeksi täyttävää.
Itse oon jo pitkään syönyt aamupäivisin vain raakaruokaa, mutta nyt huomaan selvästi, että edes päivälliseksi ei joka päivä tee mieli perunaa tai bataattia.
Varsinkin kuumina päivinä oon himoinnut vaan raikkaita makuja.
Ja nyt oon löytänyt lehtikaalin! Tai siis oonhan mä sen löytänyt jo ajat sitten, mutta vihdoin ymmärsin miten sitä voi käyttää tuoreeltaan salaateissa.
Lehtikaalin lehdethän on usein aika paksuja ja puisevia ja niitä on vaikea syödä sellaisenaan. Nyt oon huomannut, että huuhtelemalla ja hieromalla lehtikaaleista saa helposti pureskeltavia myös sellaisenaan, ilman kypsennystä tai blendaamista.
Salaatissa voit yhdistellä juuri niitä makuja, mitä milloinkin mieli tekee ja se voi todellakin olla tarpeeksi täyttävää, sitä vaan pitää syödä tarpeeksi paljon!
Raakaruoan täyttävyys myös tuntuu erilaiselta kuin kypsennetyn ruoan ja varsinkin aluksi voi tuntua, ettei se täytä tarpeeksi. Mutta ei sen ole tarkoituskaan täyttää samalla tavalla. Sen tarkoitus on täyttää niin, että se sulaa tehokkaasti ja että sillä pärjää seuraavat pari tuntia.
Salaatti
(yhdelle)
Tarvitset:
2-3 lehtikaalin lehteä
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku herneenversoa
2 kevätsipulin vartta
1 pieni punasipuli
1 paprika
1 kurkku
1 rasia miniluumutomaatteja
4-5 tankoparsaa
Tuoretta basilikaa
Tuoretta persiljaa
Ohje:
Huuhtele kasvikset ja yrtit. Hiero yksi lehtikaalin lehti kerrallaan käsiesi välissä niin, että lehden rakenne rikkoutuu. Pilko kasvikset ja yrtit mieluisan kokoisiksi palasiksi.
Tahinikastike
Tää tahinikastike on ollut mun suurta herkkua ainakin viimiset pari kuukautta, ja tän reseptiä on kyselty sen verran usein, että päätin sen nyt jakaa tässä yhteydessä.
(Muita salaatinkastikkeenakin toimivia vegaanisia ja öljyttömiä kastikkeita löytyy täältä ja täältä)
Tarvitset:
1 rkl tahinia
1 rkl vaahterasiirappia (ei-vegaanit voi käyttää myös hunajaa)
½ limen mehu
1 rkl vettä
Ripaus harmaata merisuolaa
Ripaus mustapippuria
Ohje:
Sekoita kulhossa ainekset sekaisin ja tarkista maku. Levitä salaatin päälle tai sekoita salaatin joukkoon.
Tää tahinikastike on ollu mun suurta herkkua jo viimiset pari kuukautta
Isoon nälkään
Tää salaatti täyttää vatsan, varsinkin tän tahinikastikkeen kanssa, ihan näin tällaisenaankin, mutta jos sun tekee mieli tuhdimpaa ruokaa, tää salaatti sopii loistavasti myös esim. perunoiden tai kikhernepastan kaveriksi.
-Noora
P.S. Kaipaatko lisää reseptejä puhtaaseen ja puhdistavaan vegaaniseen ruoanlaittoon? Tutustu reseptikirjaan täältä>>>>