Luonnollinen ihonhoito

luonnollinen ihonhoito

Luonnollinen ihon- ja hiustenhoito | Tämä on aihe, mikä kiinnostaa ihmisiä ihan todella paljon – miten hoitaa kehoa ulkoapäin mahdollisimman luonnollisesti? 

Ja syy, miksi oon venyttänyt tähän vastaamista, on se, etten oikeastaan tiedä. 

Mä oon vaan yksinkertaisesti niin vahvasti sitä mieltä, että kaikki lähtee sisältä. Eli kun meidän keho voi hyvin sisäpuolelta, se heijastuu myös ulkopuolelle, eikä silloin tarvitse käyttää mitään erityisempiä tuotteita. 

Tässä artikkelissa jaan nyt kuitenkin omat näkemykseni ja kokemukseni hyvistä, mahdollisimman luonnollisista apukeinoista ihonhoitoon liittyen. 

Luonnollinen ihonhoito 

Mä en hoitanut mun ihoa oikeastaan yhtään millään yli 30 vuoteen. Toki pesin meikit perus meikinpuhdistusaineella aina jos olin meikannut. Talviaikaan saatoin satunnaisesti käyttää jotain voidetta pintakuiviin kasvoihini ja käsiini, mutta siis mulla ei ollut mitään ihonhoitorutiineja yli 30 vuoteen ja mun iho voi pääsääntöisesti tosi hyvin.  

Ehkä kerran parissa kuukaudessa tuli joku yksittäinen finni kasvoihin, selkään niitä tuli paljon useammin, mutta koska en nähnyt niitä, ne eivät kiinnittäneet useinkaan huomiotani. Joka tapauksessa oon ollut jo pitkään sitä mieltä, ettei ihoa tarvitse erityisemmin hoitaa, koska kaikki lähtee sisältä. 

Pari vuotta sitten kuulin ensimmäisen kerran ihon mikrobiomista ja koska kylminä aikoina kärsin pintakuivasta ihosta ajattelin, että ratkaisu löytyisi sittenkin tämän ihon mikrobiomin hoitamisesta myös ulkoapäin. Aloin siis pesemään ja rasvaamaan kasvojani säännöllisemmin luonnollisilla kosmetiikkatuotteilla ja pääsin eroon pintakuivuudesta ja olin tyytyväinen.  

Tämä rutiini kuitenkin jäi hyvin nopeasti ja palasin siihen ajatukseen, mitä olin jo aiemminkin pitänyt totena – kauneus lähtee sisältä, eikä ihon hoitoon tarvita mitään sen ihmeellisempiä tuotteita.

luonnollinen ihonhoito

Aloin puhdistamaan ruokavaliotani ja lisäämään parantavia ruokia – suurin syy muutoksen tekemiselle ei ollut ihon kunto, halusin parantua lopullisesti refluksista ja muista suoliston haasteista. 

Jo muutaman kuukauden päästä ruoansulatusoireet olivat lähes kokonaan poissa, mutta ihon kunto ei mennyt parempaan – päinvastoin se oli huonontunut entisestään. 

Kasvot olivat täynnä pientä näppyä ja finnejäkin tuli jatkuvasti uusia. En hätääntynyt, koska tiesin, että keho puhdistuu ja kuona poistuu nyt kasvojen kautta. Ajattelin, että kyllä se pian helpottaa. 

No, ei helpottanut. Finnien tulo kyllä rauhoittui ja niitä tuli pian vain pari kertaa kuukaudessa (ovulaation ja kuukautisten aikaan), mutta silti niitä tuli. Ja tulee edelleen. 

Tajusin kuitenkin keväällä, ettei finnit johdu pelkästä puhdistumisesta, ne johtuu mun kehossa olevasta streptokokkibakteerista. Mulla oli ja on edelleen streptokokin aiheuttama akne.

Akne johtuu aina streptokokista

Akne ei johdu hormoneista, vaikka me saatetaan kokea akne pahempana kierron eri vaiheissa ja syyttää siitä siksi hormoneita. Akne pahenee kuukautisten ja ovulaation aikaan, koska silloin kehon energiat keskittyvät pääosin lisääntymiselimistöön, ei aknen aiheuttaman streptokokin hillitsemiseen.

Mun akne tuli siis mun tietoisuuteen uuden ruokavalion myötä, mutta se ei johtunut siitä – se oli ollut mulla jo vuosia!  

Miten en ollut sitten huomannut sitä? Koska mun akne oli selässä. Ja olinhan mä sen tavallaan huomannut, mutta koska en nähnyt sitä päivittäin, se ei häirinnyt mua juurikaan. 

Nyt puhdas ja puhdistava ravinto toi sen mulle näkyväksi kasvojen kautta ja se tietty aiheutti ahdistusta. 

Oon edelleen välillä vähän ahdistunut näiden mun näppyjen kanssa. Tiedän että parantuminen ottaa oman aikansa, mutta on tuo streptokokki vaan aika pirun sitkeä! 

Miten oon nyt sitten hoitanut ihoani? 

Yritän muistaa pestä kasvot aamuin illoin [oon edelleen huono tässä, joten läheskään aina en vaan muista]. Ovulaation ja kuukautisten aikaan käytän Saaren Taika teepuusaippuapalaa, se on saattanut ehkä vähän vähentää näppyjen määrää.

Nyt kylmillä ilmoilla joudun aina pesun jälkeen rasvaamaan kasvojen ihon. Käytän luomu kookosöljyä – se on antibakteerinen eikä siinä ole mitään ylimääräistä. 

luonnollinen ihonhoito

Pari kertaa viikossa teen myös kuivaharjauksen kasvojeni iholle vauvaharjalla. 

Myös kädet ja jalkapohjat alkoivat taas hieman kuivua ilmojen viilennyttyä. Käsissä ja jaloissa käytän kaakaovoita, se pehmentää niitä ihanasti. 

Muuten en vartaloani rasvaa. Mun mielestä ihon rasvailu on täysin turhaa, jos iho voi hyvin. 

Jaan sun omat luonnolliset ihonhoitovinkit kommentteihin. 👇🏻

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *