Makeantulinen mangosalsa

makeantulinen mangosalsa

Makeantulinen mangosalsa | Kaipaatko uusia lisuke- tai välipalaideoita? 

Vaikka reseptejä löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta pilvin pimein, hyvin pieni määrä niistä on sekä vegaanisia, vähärasvaisia että gluteenittomia. 

Tällä kertaa jaan ohjeen herkullisesta, makeantulisesta mangosalsasta, mikä on helppo yhdistää monen kanssa tai syödä vaikka sellaisenaan salaattipedillä. 

Makeantulinen mangosalsa 

Mango on yksi ravintoarvoltaan rikkain hedelmä koko maailmassa ja siitä puhutaankin monissa yhteyksissä “hedelmien kuninkaana. Se sisältää mm. A-, C-, E- ja B-vitamiinia sekä terveyttä edistäviä flavonoideja. 

Mangot ovat täynnä entsyymejä ja prebiootteja. Ne sisältävät siis yhdisteitä, jotka stimuloivat ja ruokkivat suoliston hyviä bakteereja, mikä auttaa ruoansulatusta. 

Mangot sisältävät merkittävän määrän myös pyridoksiinia (B-6). Pyridoksiini on välttämätön hormonaalisen tasapainon ja immuunijärjestelmän ylläpitämiseksi. Pyridoksiini auttaa kehoa hajottamaan sokereita, rasvoja ja proteiineja. 

Mangojen tiedetään auttavan kehoa alkalisempaan tilaan huuhtelemalla kehosta pois myrkyllisiä happoja. Mangot ovat myös voimakkaita syöpälääkkeitä, ne auttavat estämään erityisesti keuhko-, rinta-, paksusuoli-, eturauhas-, veri- ja suusyöpää. 

Mangot ehkäisevät myös aivohalvauksia, sydänsairauksia, niveltulehduksia, kognitiivisia häiriöitä, hengitystiesairauksia ja munuaissairauksia. 

Mangot auttavat alentamaan huonoa LDL kolesterolia, estävät unettomuutta, edistävät näkökykyä ja hoitavat ihon terveyttä.  

Kaiken kaikkiaan mangot, kuten myös kaikki muut hedelmät, ovat superruokaa ja niitä kannattaa lisätä omaan ruokavalioon reilusti! 

(Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista)

makeantulinen mangosalsa

Hävettää myöntää, mutta itse en vielä viime kesään mennessä ollut syönyt tuoretta mangoa koko elämäni aikana kuin ehkä pari kertaa! 

Mulle oli jäänyt jostain mielikuva, että mangot ei ole hyviä.

Ja ei, mango (kuten ei mikään muukaan hedelmä) ei ole parhaimmillaan silloin, kun se ei ole täysin kypsää. 

Olin siis viimeksi syönyt raakaa mangoa, siitä huonot mielikuvat.  

Nyt ostin jo valmiiksi hivenen pehmenneen mangon ja kypsytin sitä vielä kotona huoneenlämmössä pari päivää ja ai ettienettä kun sen vihdoin kuorin ja söin, niin herkullisen hyvää! 

Siitä päivästä lähtien on meillä kotona ollut mangoa, kypsyystilanteesta riippuen enemmän tai vähemmän. Mutta on se vaan niin hyvää. Ja sopii sekä makeiden että suolaisten ruokien kanssa. 

Tässä tekemässäni mangosalsassa yhdistyy makeus ja tulisuus aivan täydellisesti. 

 MANGOSALSA

1 kypsä mango 

1 pieni punasipuli 

1 tomaatti 

½ tuore chili 

Tuoretta korianteria 

SALAATTIPETI

Salaatin lehtiä 

Pilko mango, punasipuli, tomaatti, chili ja korianteri aivan pieneksi ja sekoita astiassa sekaisin. Laita pestyt salaatinlehdet lautaselle ja lusikoi mangosalsaa niiden päälle. 

Tällaisenaan tässä versiossa ei ole yhtään lisättyä rasvaa, joten sitä voi MM-opin mukaan syödä mihin tahansa aikaa päivästä tai vaikka puhdistusohjelmankin aikaan. 

AVOKADOTAHNA

makeantulinen mangosalsa

Mangosalsa salaattipedillä on herkullinen sellaisenaankin, mutta jos haluat siitä hivenen täyttävämmän, voit lisätä päälle myös avokadotahnaa. Näin syntyy täydellinen combo. 

3 avokadoa 

1 lime 

Ripaus hyvälaatuista suolaa 

Muussaa avokadot astiassa haarukalla ja purista joukkoon limen mehu ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja lisää mangosalsan ja salaattipedin päälle. 

makeantulinen mangosalsa

Tää vaan on 👌🏻

Ja ylipäätään yksinkertaisuus on vaan niin parasta!

 

-Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *