Mistä refluksi oikeasti johtuu ja miten siitä voi parantua?

mista refluksi oikeasti johtuu ja miten siita voi parantua

Mistä refluksi oikeasti johtuu ja miten siitä voi parantua? | Närästys on tänä päivänä hyvin yleinen vaiva. Perinteisesti se kuvaillaan rintalastan poltteluna, mutta eri ihmiset voivat kokea sen eri tavoin.

Toiset saattaa kokea ahdistuksen tunnetta rinnassa, toiset kärsivät pahoinvoinnista, toisilla on kirjo erilaisia kurkkuoireita ja toisilla lähtee ääni.

Kun närästys jatkuu tarpeeksi pitkäkestoisena tai voimaakkana tai kun tähystyksessä havaitaan ruokatorven tulehdus, voidaan puhua refluksista.

Oli sulla sitten ajoittaista närästystä tai jatkuvaa refluksia, juurisyyt on samat. Ja hoitamalla oikeita juurisyitä, voit parantua ja päästä eroon oireistasi.

Eiköhän hypätä aiheen pariin ja katsota:

Mistä refluksi oikeasti johtuu?

Mä elin melkein 25 vuotta tietämättä millaista on närästys. Kyselin tuttaviltani, joita närästi, että miltä se närästys oikein tuntuu. Ja koska se ei tällä tavalla kunnolla selvinnyt, sain kokea sen itse.

Odottaessani viimeisilläni esikoistani vuonna 2013, mua alkoi närästää. Se oli hyvin satunnaista, oikeastaan sitä esiintyi vain kun söin jotain tosi rasvaista ruokaa.

Vauva syntyi ja närästys jäi ilokseni pois.

Mutta reilun puolen vuoden päästä aloin kärsimään erilaisista kurkkuoireista. Kävin lääkärissä ja lääkäri epäili refluksia, sain kahden viikon happosalpaajakuurin ilman sen kummempia tutkimuksia. Lääkkeet tuntuivat auttavan ja koin suurta helpotusta, kun oireita ei enää lääkekuurin jälkeenkään esiintynyt.

Parin kuukauden päästä oireet kuitenkin palasivat ja tästä alkoi mun elämän rankin vuosi. Ravasin lääkäreillä ja tutkimuksissa  ja ainoa apu mitä sain, oli happosalpaajat, mitkä ei kunnolla enää edes auttaneet.

Tähystyksessä mun ruokatorvesta löydettiin ensimmäisen asteen tulehdus ja määrättiin lisää lääkkeitä, vahvempia. Mutta ei auttaneet nekään.

Olo oli todella masentunut, olin 26-vuotias ja kärsin päivittäin rintalastan ja kurkun poltteesta, kurkun limaisuudesta ja palan tunteesta kurkussa. Pahimpina aikoina jopa veden juonti närästi!

Mutta koska lääketiede ei osannut auttaa mua, päätin lähteä etsimään tietoa muualta. 

Ja tietoahan oli paljon! Siis todella paljon. Löysin niin paljon kaikkea, mitä voisi kokeilla ja mikä voisi auttaa.

Nyt ei auttanut kun alkaa testailemaan, mikä toimisi mulla ja mikä ei. Ja olihan se aluksi aika turhauttavaa, kun mikään ei auttanut heti.

Ruokavaliota karsimalla pääsin kuitenkin pikkuhiljaa eroon pahimmista oireistani ja pystyin jättämään happosalpaajat muutamassa kuukaudessa kokonaan!

Ja nykyään kasvipainotteisen ja vähärasvaisen ruokavalion myötä, oon päässyt refluksista ja monista muistakin oireistani kokonaan eroon!

Tärkeä on ymmärtää, että mikään yksittäinen lääke tai pilleri ei koskaan paranna. Ne voi auttaa oireisiin, mutta ne ei koskaan paranna.

Kun haluat parantua, pitää mennä syvämmälle. Pitää löytää oireen tai sairauden juurisyyt ja alettava hoitaa niitä.

Refluksin takana olevat juurisyyt

  1. heikentynyt maksan toiminta
  2. hyvien vatsahappojen vähäinen määrä
  3. taudinaiheuttajat elimistössä

Nämä ovat samat J O K A I S E L L A!

Normaalisti ruoka pilkkoutuu ruoansulatuskanavassa sappinesteen, hyvien vatsahappojen ja entsyymien avulla.

Sappineste auttaa erityisesti rasvan pilkkoutumisessa. Kun maksan toiminta  on heikentynyt, se ei pysty tuottamaan riittävästi sappinestettä. Näin rasva ei pilkkoudu kunnolla, jotta solut voisivat käyttää sitä rakennusaineena. Pilkkoutumaton rasva alkaa mätänemään suolistossa.

Hyvät vatsahapot vähenevät erityisesti, kun ne yrittävät kompensoida sappinesteen vajeen. Myös adrenaliini, antibiootit ja muut lääkkeet, runsaasti rasvaa, proteiinia ja valkoista sokeria sisältävä ruokavalio vähentävät hyvien vatsahappojen määrää.

Jos vatsahappoja on liian vähän, proteiinit eivät pilkkoudu kunnolla, jotta solut voisivat käyttää niitä rakennusaineina. Pilkkoutumattomat proteiinit alkavat mätänemään suolistossa.

Vatsahapot suojaavat meitä myös taudinaiheuttajia vastaan. Jos vatsahappoja on liian vähän, taudinaiheuttajat pääsevät helpommin lisääntymään ruoansulatuskanavan eri osissa.

Suolistossa mätänevä rasva ja proteiini ruokkivat taudinaiheuttajia ja ne yhdessä tuottavat haitallista happoa, ammoniakkia, joka pikkuhiljaa kulkeutuu ylöspäin ja on se, joka lopulta polttaa ruokatorvea ja aiheuttaa reluksia.

Näin voit päästä eroon refluksista

Jotta voit päästä eroon refluksista, sun täytyy hoitaa sen juurisyitä oikein. Maksaa täytyy puhdistaa ja kehossa olevista taudinaiheuttajista pitää päästä eroon. Myös kehon omien vatsahappojen tuotantoa pitää saada lisättyä.

Ja näihin pystytään vaikuttamaan sillä, mitä suusta laitetaan alas!

[Lue lisää Tästä syystä kasviperäinen ruokavalio sopii myös sinulle]

Jos suuren ruokavalio muutoksen tekeminen tuntuu vielä liian kaukaiselta ajatukselta, voit lähteä liikkeelle myös MAKSUTTOMAN OPPAANI avulla. Kokosin sulle siihen 6 helposti toteutettavaa tapaa, joiden avulla alat tukemaan oireilevaa ruoansulastustasi>>>>

Haluun vielä lopuksi painottaa, että:

J O K A I N E N voi halutessaan päästä eroon närästyksestä ja refluksista, mutta se vaatii tiettyjä asioita.

Se vaatii vastuunottamista itsestä. Se vaatii omien pelkojen kohtaamista ja omalle epämukavuusalueelle menemistä. Se vaatii aikaa ja periksiantamattomuutta. Se vaatii suuren suurta halua parantua ja luottamusta siihen, että se on mahdollista!

Oon niin kiitollinen, että tein valtavan muutoksen omassa elämässäni ja oon nyt tässä. Parantuminen ei oo aina helppoa, mutta se on todellakin kaiken sen arvoista. ✨

-Noora