Mustikkapiirakka nicecream

nicecream

Mustikkapiirakka nicecream | Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja meidän perheessä on ainakin jo iskenyt valtava jätskihimo! 

Mitään perinteisiä jätskejä tämä äiti ei vaan kauheasti tykkää ostella – koska maito, sokeri ja lisäaineet – joten ei muuta kun banaanit pakkaseen ja omia jätskejä valmistamaan. 

Tänään jaan sulle reseptin ihastuttavaan, vain terveyttä tukevista raaka-aineista valmistettavaan mustikkapiirakka nicecreamiin, mikä on valloittanut meidän perheen sydämet ihan täysin. 

“Miksi en söisi vaan tavallista jäätelöä?” 

Jos edelleen mietit, miksi et söisi vaan tavallista, kaupasta ostettavaa jäätelöä, niin tässäpä varoittavana esimerkkinä, mitä Valion Pingviini vanilja kermajäätelö sisältää:nicecreamTämä nyt siis perinteinen vaniljan makuinen kermajäätelö, jossa ainesosaluettelo selvästi lyhyempi, kuin monissa makujäätelöissä, mutta jo tässä huomaa, miten kaupan tavallisetkin jäätelöt ovat täynnä kaikkia luonnottomia, kehoa kuormittavia ainesosia. 

Rasvaton maito jauheesta, kerma, herajauhe = kaikki kehon tulehdusta lisäävästä maidosta [maitojauhe ja herajauhe myös pitkälle prosessoituja].

Glukoosisiirappi, sokeri, dekstroosi = kaikki pitkälle prosessoituja sokereita, jotka lisäävät kehon tulehdusta.

Stabilointiaineet = jotta koostumus ja rakenne on hyvä [guarkumi mm. syötäväksi kelpaava luonnonkumi], lisäävät kehon tulehdusta.

Emulgointiaine [rasvahappojen mono- ja diglyseridit] = valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista [E 422] ja rasvahapoista [E 570], rasvat voivat olla eläinperäisiä, mutta oli ne mistä tahansa, ne lisäävät kehon tulehdusta.

Luontainen vanilja-aromi = luonnollisten aromien alkuperän tulee olla kasvi- tai eläinperäisiä, mutta ne ovat silti hyvin pitkälle prosessoituja ja sisältävät monia kemiallisia lisäaineita. Luonnolliset aromit eivät eroa juurikaan keinotekoisista aromeista ja lisäävät myös kehon tulehdusta.

Tässä siis muutama syy olla syömättä kaupan tavallisia jäätelöitä ja valmistaa sen sijaan jäätelö itse aidoista kasviperäisistä raaka-aineista!

Mustikkapiirakka nicecream 

Sen lisäksi, että nicecreamit on terveellisiä, ne on myös yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa – muutaman raaka-aineen lisäksi tarvitset vain tehokkaan blenderin. 

[Itsellä käytössä Vitamix ja se on hinta-laatu-suhteeltaan kyllä huippu] 

Ainoa ongelma, mitä oon huomannut, että näiden nicecreamien kanssa monilla on, on se, että banaaneja ei olekaan pakkasessa silloin, kun se jätskihimo iskee! 

Eli muista aina huolehtia siitä, että sulla on jäisiä banaaneja pakkasessa! 

Ite oon ratkaissut tämän niin, että aina kun tyhjennän yhden pakasterasian, pilkon siihen saman tien uudet banaanit ja laitan sen saman tien pakkaseen. 

Näin pakkasessani on aina jäisiä banaaneja! 

Ja mä saan valmistaa itselleni ja perheelleni terveellistä, mutta herrrrkullista jätskiä vaikka joka päivä. 

nicecream

Nicecream: 

 4 jäistä banaania [PSST! Parhaimmat makuiset nicecreamit syntyy kypsistä, eli ruskeapilkullisista banaaneista valmistetuista jäätelöistä] 

½ dl vettä 

1/8 tl vaniljajauhetta 

Mustikkapiirakkakastike: 

100g pakastemustikoita 

1 rkl pellavansiemeniä 

1 ½ dl vettä 

1/8 tl kardemummaa 

  1. Pilko neljä kypsää banaania pariin pakastusrasiaan ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi 
  2. Kun banaanit ovat jäätyneet, valmista ensin mustikkapiirakkakastike
  3. Laita blenderiin mustikat, pellavansiemenet, vesi ja kardemumma ja blendaa tasaiseksi kastikkeeksi
  4. Kaada mustikkapiirakkakastike erilliseen astiaan ja huuhtele blenderi
  5. Laita sitten jäisen banaaninpalat blenderiin yhdessä veden ja vaniljajauheen kanssa ja blendaa tasaiseksi jäätelöksi [käytä tarvittaessa apuna survinta]
  6. Kaada sitten syvään lasiin vuorotellen mustikkapiirakkakastiketta ja nicecreamia, kunnes annoksesi on valmis
  7. Ja sitten vaan herkuttelemaan, tää jätski on nimittäin parhaimmillaan heti

Meinaatko kokeilla? Jaa oma herkutteluhetkesi Instagramissa ja tägää mut @noora.leinonen niin pääsen fiilistelemään sun jätskiannosta!

-Noora 

P.S. Jos kaipaat lisää kasviperäisiä, gluteenittomia, öljyttömiä ja ilman valkoista sokeria sisältäviä reseptejä, löydät niitä sekä blogista että reseptikirjoista>>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *