Naisten hormonaaliset ongelmat – mistä ne oikeasti johtuvat?

naisten hormonaaliset ongelmat mista ne oikeasti johtuvat

Naisten hormonaaliset ongelmat – mistä ne oikeasti johtuvat? | Hyvin moni, lähes jokainen nainen, kärsii jossain vaiheessa elämäänsä jonkinlaisista kuukautiskiertoon ja lisääntymisjärjestelmään liittyvistä ongelmista. 

Toisilla on hormonien epätasapaino ja epäsäännöllinen kuukautiskierto. Toiset kärsivät kovista kivuista ja runsaista kuukautisista. Toisilla vuotoa on hyvin vähän ja toisilla sitä ei ole ollenkaan. Toisilla on PCOS ja toisilla endometrioosi. Toisilla taas paljon kystia ja toisilla myoomia. Toiset kärsivät selittämättömästä hedelmättömyydestä ja yhä nuorempina aletaan myös kärsiä erilaisista vaihdevuosiin liittyvistä oireista. 

Ja me ollaan hyväksytty tämä kaikki, koska meille on sanottu, että ne on täysin normaaleja!? 

Mutta tiesitkö, että hormonit eivät ennen vaivanneet naisia, eikä kuukautiset vielä 100 vuotta sitten olleet näin kivuliaita ja epänormaaleita, kuin nykyään. 

Naisten ongelmat on nyt määritelty normaaleiksi, koska niin moni kärsii samoista oireista ja ongelmista nykyään.  

Mikään ylläolevista ei ole kuitenkaan normaalia! 

Nyt kerron sulle tarkemmin, mistä kaikki naisten hormonaaliset ongelmat oikeasti johtuvat. 

Hormonaaliset ongelmat 

Lääketiede on vuosikymmenien ajan syyttänyt naisten ongelmista hormoneja (ja geenejä), ikään kuin ongelmat olisivat osa naiseutta. 

Naisten terveysongelmat lisääntyivät selvästi 1950-1960 luvulla. Aluksi ongelmia vähäteltiin ja naisia syyteltiin jopa huomionhakuisiksi hulluiksi.

Mutta koska ongelmia alkoi esiintyä yhä vain enemmän ja yhä vain useammilla naisilla, alettiin niistä syyttämään hormoneja.

Tämä kaikki on kuitenkin epätarkkaa tietoa ja teoriaa. Näin on päätetty, koska muuta syytä naisten terveysongelmille ei ole keksitty. 

Kärsin itse nuoruudestani asti runsaista kuukautisista ja todella voimakkaista kuukautiskivuista. Kivut veivät toimintakykyni, enkä pystynyt edes koulussa olemaan ensimmäisinä vuotopäivinä. 

Lääkärissä mulle määrättiin 14-vuotiaana e-pillerit, jotta kivut rauhoittuisivat. Ja rauhoittuvathan ne. Jouduin silti syömään kierron ensimmäisinä päivinä särkylääkkeitä, jotta selvisin koulupäivistä. 

Näin jatkui 10 vuotta, kunnes oli aika perustaa perhe. Tulin suht nopeasti raskaaksi ja kaikki meni hyvin. 

Kivut palasivat runsaiden vuotojen kera imetyksen jälkeen ja pian olin taas siinä pisteessä, etten päässyt sohvalta ylös kuukautisten ensimmäisinä päivinä. Kärsin noina aikoina myös monenlaisista pms-oireista.  

Kävin useiden lääkärien juttusilla, mutta mun oireita vähäteltiin jatkuvasti “kuukautisten nyt vaan kuuluu vähän sattua” ja ”oireet kuulostaa täysin normaaleilta” jne. 

Mutta mä halusin päästä tutkimuksiin ja vihdoin löysinkin lääkärin, joka otti mut tosissaan (tähän vaikutti hyvin paljon myös se, etten ollut tullut uudestaan raskaaksi yli vuoden yrittämisen jälkeen). 

Mulle tehtiin laparoskopia, tähystysleikkaus, jossa sitten todettiin jo kauan epäilemäni endometrioosi. Samalla sitä saatiin poistettua melko paljon. 

Kuukautiset jatkuivat edelleen hyvin kivuliaina, mutta muutaman kuukauden päästä tulin raskaaksi. 

Taas imetyksen jälkeen kuukautiskivut alkoivat pikkuhiljaa palata. Ne ei olleet ihan niin voimakkaita kuin ennen toista raskautta, mutta todella tiukkaa teki olla ilman särkylääkkeitä. 

Kolmas raskaus ja imetys piti taas kuukautiset poissa melkein kaksi vuotta, mutta kun ne taas alkoi, sen kyllä huomasi. Kivut siis jatkuivat ja pahenivat taas kuukausi kuukaudelta, kunnes Medical Medium opin, puhtaan ja puhdistavan ravinnon sekä kemikaalikuorman vähentämisen avulla, olen nyt vihdoin päässyt sekä runsaasta vuodosta, että kaikista kivuista. 

Tää on ihan uskomatonta, en tunne enää juurikaan mitään ja kuukautisten alkaminen yllättää mut usein aivan täysin.

Ei kipuja. Ei runsasta vuotoa. Ei kiukkua. Ei väsymystä. Ei mielitekoja. Hyvä jos muistan koko kuukautisia. 

Ja näin sen kuuluisi olla. Ihan jokaisella!

Mistä hormonaaliset ongelmat oikeasti johtuvat? 

Ensinnäkin on tärkeä ymmärtää, ettei hormonit itseasiassa ole koskaan itse ongelma. Hormonit ei koskaan yhtäkkiä vaan mene epätasapainoon, vaikka niin monet teoriat antavatkin ymmärtää. 

naisten hormonaaliset ongelmat mista ne oikeasti johtuvat Naisten lisääntymisjärjestelmän ongelmat aiheuttavat virukset, bakteerit, myrkylliset raskasmetallit, myrkylliset hormonit, kemikaalit ja muut ympäristömme myrkyt. 

Lisääntymisjärjestelmä kerää valtavan määrän näitä erilaisia toksiineja, joita teollisen vallankumouksen jälkeen on tullut koko ajan vain enemmän. 

Taudinaiheuttajat ja toksiinit periytyvät meille osittain jo vanhemmiltamme, jotka ovat perineet omansa osittain omilta vanhemmiltaan jne. Altistumme niille myös joka päivä itse, niiltä ei voi kukaan välttyä. 

Kaikki lähtee, taas jälleen kerran, maksasta. Maksan terveys luo perustan muulle kehon terveydelle. Kun maksa on liian täynnä taudinaiheuttajia ja myrkkyjä ja kun ruokavaliomme sisältää lisättyä rasvaa, maksan tila heikentyy ja toiminta hidastuu.  

Hidas maksa ei enää pysty suoriutumaan kunnolla sen jokapäiväisistä tehtävistään, kuten myrkkyjen suodattamisesta tai kehon puhdistamisesta. Silloin myrkyt päätyvät verenkiertoon, elimiin ja kudoksiin. 

(Lue lisää Terveyden ydin – mikä se on ja mikä siihen vaikuttaa?) 

Lisämunuaisten ja kilpirauhasen terveys vaikuttaa lisääntymisjärjestelmän terveyteen myös omalta osaltaan, koska lisämunuaiset tuottavat suurimman osan lisääntymishormoneista ja kilpirauhasen erittämät hormonit vaikuttavat mm. muiden hormonien vaikutuksiin.   

Kystat 

Lisääntymisjärjestelmän kystat voivat kehittyä monista eri taudinaiheuttajista ja myrkyistä. Kystat ovat hyvän- tai pahanlaatuisia riippuen toksiineista ja siitä, kuinka aggressiivinen viruksen lajike on. Kystat menestyvät paremmin heikentyneiden solujen ympärillä 

Sellerimehu estää kystia kukoistamasta ja laajenemasta ja ravitsee kystien ympärillä olevia terveitä soluja, jotta ne voivat pysäyttää kystien kasvun. 

Endometrioosi 

Endometrioosi on epänormaaleja kudossoluja, jotka kasvavat siellä, missä niiden ei kuuluisi kasvaaesim. virtsarakossa, paksusuolessa ja lantion ontelossa.

Olemme jatkuvasti alttiina epäterveellisille, myrkyllisille hormoneille, joita on ruoassamme, vedessämme ja monissa päivittäin käyttämissämme tuotteissa, tavaroissa ja vaatteissa.

Lisääntymisjärjestelmässä olevat virukset ja bakteerit tuottavat näistä toksiineista johtuen sivutuotetta, mikä käynnistää epänormaalin kudoksen kasvun. Näin keho yrittää vangita ja koteloida myrkyllistä sivutuotetta, jotta ne eivät vahingoittaisi kohtua ja muita lisääntymisjärjestelmän osia. 

Endometrioosista kärsivän on erityisen tärkeä päästä eroon kaikista tavanomaisista puhdistusaineista ja pyykinpesuaineista ja lopettaa perinteisten hajusteiden, ilmanraikastimien ja tuoksukynttilöiden käyttö. Myös ruoan ja juoman laatuun on erittäin tärkeä kiinnittää huomiota, koska rasva- ja proteiinipitoinen ruokavalio ruokkivat taudinaiheuttajia.

Kohdun myoomat 

Kaksi pääasiallista syytä myoomien taustalla ovat Epstein-Barrin virus (EBV) ja streptokokkibakteeri.  

Sellerimehun natriumsuolarykelmät estävät ja tuhoavat viruksia ja bakteereja, jotka ovat vastuussa myoomien kasvusta. Sellerimehu auttaa myös kutistamaan myoomia. 

PCOS 

PCOS johtuu aina Epstein-Barrin viruksesta. Virus aiheuttaa nesteen täyttämiä kystia ja muita munasarjojen vammoja. 

Sellerimehun natriumsuolarykelmät hajottavat Epstein-Barrin virusta ja alentavat viruspitoisuutta. 

EBV on vaiettu salaisuus, sitä ei tutkita. Jos sitä tutkittaisiin, ihmiset huomaisivat, että viruksella on historiansa: se on patentoitu ja sarjanumeroitu. Virus pääsi laboratorioista 1920-1930 luvulla ja aiheuttaa nyt kaikenlaisia terveysongelmia ympäri maailman. 

Vaihdevuosi oireet 

Vaihdevuosien aiheuttamat oireet esim. kuumat aallot, yöhikoilu, lisämunuaisten uupumus, hormonaalinen epätasapaino, ärtyneisyys, ahdistus, masennus, väsymys ja libidon lasku johtuvat vuosien ajan jatkuneesta hidastuneesta maksan toiminnasta, joka on myrkkyjen ja taudinaiheuttajien ylikuormittama. 

Nykyään yhä nuoremmilla todetaan virheellisesti varhaiset vaihdevuodet tai perimenopaussit. 

Monet ihmiset voivat pysäyttää vaihdevuosi oireensa jo pelkällä sellerimehulla. Sellerimehu elvyttää maksaa, alentaa virusten määrää ja auttaa siten toipumaan. 

Epänormaalit kuukautiset ja PMS-oireet 

Epänormaaleista kuukautisista puhutaan silloin, kun  

 • kierto kestää alle 21 tai yli 35 päivää 
 • vuoto on runsasta tai hyvin vähäistä ja vuodon seassa suuria hyytymiä tai muuta epämääräistä 
 • kuukautisia ei ole ollenkaan 

Epänormaalit kuukautiset johtuvat joko Epstein-Barrin viruksen aiheuttamasta infektiosta kohdussa ja munasarjoissa tai sen aiheuttamasta lisämunuaisten toimintahäiriöstä. Myös runsas proteiinin, rasvan ja maitotuotteiden käyttö voi aiheuttaa epänormaaleja kuukautisia. 

Myös stressillä on suuri vaikutus kuukautisiin, mutta se ei yksinään aiheuta epänormaaleja kuukautisia. 

Stressi vaikuttaa kuukautiskiertoon, koska stressi laskee immuunipuolustusta ja lisää adrenaliinin tuotantoa. 

Tämä vaikuttaa kiertoon vain jos EBV on lisääntymisjärjestelmässä ja stressi laskee immuunijärjestelmän toimintaa. EBV vahvistuu myös, koska stressin aiheuttama adrenaliinin tuotanto ruokkii EBV:ta. 

naisten hormonaaliset ongelmat mista ne oikeasti johtuvat 

Monet kärsivät myös kuukautisia edeltävistä oireista eli PMS-oireista. Psyykkisinä oireina saattaa esiintyä esim. ärtyneisyyttä ja masentuneisuutta ja fyysisinä oireina voi olla esim. turvotusta, rintojen arkuutta ja päänsärkyä. 

PMS-oireiden takana on mm. yliherkkä keskushermosto, ärtyvän suolen oireyhtymä, ruoka-aineallergiat ja myrkylliset raskasmetallit. Nämä terveysongelmat aiheuttavat oireita enemmän juuri kuukautisia ennen, koska keho keskittää 80% energiastaan kuukautisiin. Jäljelle jäävä 20% ei riitä hoitamaan ongelmia, jotka immuunijärjestelmä normaalisti saa pidettyä hallinnassa.  

Näin voit hoitaa lisääntymisjärjestelmäsi ongelmia 

Parantaaksesi kuukautiskiertosi ja hormonitoimintasi normaaliksi, sinun täytyy poistaa ruokavaliostasi ongelmia aiheuttavat ruoka-aineet ja lisätä paljon antiviraalista ja antibakteerista ravintoa. 

(Lue lisää Ruokavalio, jonka avulla voit parantua) 

Jo pelkällä säännöllisellä sellerimehun juomisella voit saada ihmeitä aikaan. Sellerimehu on uskomaton parantaja lisääntymisjärjestelmän toiminnalle, sillä se sitoutuu taudinaiheuttajiin, myrkyllisiin raskasmetalleihin, torjunta-aineisiin, muihin epäpuhtauksiin ja muoveista ja kemikaaleista peräisin oleviin myrkyllisiin hormoneihin ja huuhtelee nämä häiriötekijät pois kehosta. 

Sellerimehu myös ravitsee ja nesteyttää lisääntymisjärjestelmää kaikilla tasoilla. Se auttaa palauttamaan solut ja terveelliset hormonit tarjoamalla hyviä ravintoaineita ja hivenaineita lisääntymiselimiin ja rauhasiin. 

Kuten aiemmin mainitsin, kilpirauhasen terveys vaikuttaa myös hormonaaliseen terveyteen. Mutta kilpirauhasen ongelmat eivät johdu siitä, että kehosi hyökkäisi itseään vastaan vaan ne johtuvat myös Epstein-Barrin viruksesta. 

Sellerimehu menee myös suoraan kilpirauhaseen ja tappaa EBV:n ja muut taudinaiheuttajat 

Sellerimehu on mielettömän voimakas ja tehokas luonnon oma lääke! 

(Lue lisää Sellerimehu – oikein käytettynä lyömätön parantaja) 

Myös lisämunuaisten toiminnan palauttaminen on avainasemassa lisääntymisjärjestelmän ongelmissa. Voit tukea lisämunuaisia syömällä säännöllisesti 1-2 tunnin välein jotain kevyttä ja ravitsevaa. 

Esim. 

 • Omeanaa – selleriä – tuoretta taatelia 
 • Kookosvettä – banaania – pinaattia 
 • Kukkakaali – omenaa – kurkkua 
 • Viinirypäleitä – banaania – tammenlehtisalaatti 

 (Lue lisää lisämunuaisten toimintaa tukevista välipaloista täältä)

Parantavia yrttejä ovat esim. 

 • Vitex berry (loistava apu palauttamaan mystisesti hävinneet kuukautiset) 
 • Nokkosen lehti 
 • Puna-apila 
 • Salvia 

Parantavia ruokia ovat esim. 

 • Bataatti 
 • Metsämustikka 
 • Tahini 
 • Omena 
 • Tumma viinirypäle
 • Avokado 
 • Kurkku 
 • Parsa 
 • Pinaatti 
 • Raaka hunaja 

Nämä yrtit ja ruoka-aineet sisältävät runsaasti ravintoaineita ja antioksidantteja, jotka vahvistavat keskeisten elinten toimintaa, lievittävät tulehdusta ja edesauttavat hormonitasapainoa. 

Muista, että voit ja ansaitset saada sun kehon toimimaan niin, kuin sen on luonnollisesti tarkoitettu toimivan. Sun ei tarvitse kärsiä siksi, että olet nainen.

 

-Noora

 

P.S. Aloita terveempi elämä jo tänään ja lataa maksuton oppaani 5 askelta kehon puhdistamiseen ja vahvistamiseen>>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *