Parantavat melonit

melonit

Parantavat melonit | Ah nuo ihanan raikkaat ja makeat melonit! Sun tekisi mieli syödä niitä paljon, mutta et uskalla, koska oot kokenut niiden aiheuttavan inhottavia tuntemuksia. Tai ehkä ajattelet niiden sisältävän niin paljon sokeria. 

VÄÄRIN! 

Melonit ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa paranemisprosessissa. Ne puhdistaa kehoa tehokkaasti ja auttaa sua eteenpäin paranemismatkallasi. 

Mitä on hyvä ottaa huomioon? Miten saat meloneista parhaan mahdollisen hyödyn irti? Siitä lisää seuraavaksi. 

Parantavat melonit 

Vesimeloni, cantaloupe-meloni, galia-meloni, hunajameloni, piel de sapo-meloni, okashi-meloni, jimbee-meloni ovat kaikki avaimia terveyteen. 

Mutta jotta pääset nauttimaan niiden terveyshyödyistä, pitää niitä uskaltaa syödä runsaasti. 

Me ollaan totuttu syömään pari siivua meloni siellä, toiset pari täällä ja se ei riitä mihinkään! 

Mä oon aina rakastanut meloneita. Varsinkin vesimeloni on ollut jo pitkään mun suurta herkkua. Mutta ei niitä ennen ostettu edes kesäaikaan kuin ehkä se yksi kerran viikossa. Ja sekin yksi meloni oli koko perheelle.  

En koskaan edes ajatellut, että meloneita voisi syödä enemmän, koska en ollut koskaan syönyt niitä enempää. Muistan lapsuudestakin, kun jotain hedelmiä vaikka olisi halunnut syödä monta, sanottiin, ettei niitä voi syödä niin montaa, tulee maha kipeäksi jne. 

Joten hedelmiä syötiin vain muutama kerralla ja meloneita ehkä sen muutama siivua kerralla. 

Tottakai pienikin määrä on aina parempi kuin ei mitään, mutta kun on halu parantua tai ylläpitää terveyttä, meloneita on syötävä enemmän. 

Aivan suotta pelätään melonien (tai ylipäätään hedelmien) sisältämiä suuria sokerimääriä. Hedelmät sisältävät hyvin vähän sokeria ja kaikki se sokeri, mitä ne sisältävät, on hyvää sokeria! 

On tärkeää muistaa, että sokeria on erilaista, prosessoitu sokeri aiheuttaa tulehdusta, kun taas aito, luonnollisessa muodossa oleva hedelmien sisältämä sokeri auttaa kehoa parantumaan. 

(Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista)  

Puhdistava vaikutus 

Kun halutaan parantua, meidän pitää puhdistaa kehoamme.

Melonit ovat kuin puhtaita nestepalloja. Niiden aktiivinen neste sitoutuu kehossa oleviin myrkkyihin, kuten homeisiin, virusten ja bakteerien aiheuttamiin toksiineihin ja ammoniakkiin ja huuhtoo ne pois. Tämän myötä immuunijärjestelmä voi palautua kuin itsestään. 

Melonit ovat ihanteellista ravintoa. Meidän ruoansulatuskanavan ei tarvitse juurikaan käsitellä niitä, koska ne sisältävät niin paljon entsyymejä ja koentsyymejä. Meloneita syödessä maksa saa levätä ja eheytyä.

(Kaipaatko lisää vinkkejä ruoansulatuksen helpottamiseksi? Tein sulle MAKSUTTOMAN OPPAAN, johon kokosin sulle 6 helposti toteutettavaa tapaa, joiden avulla alat tukemaan oireilevaa ruoansulatustasi>>>>)

melonit

Melonin fruktoosi imeytyy vatsasta verenkiertoon alle minuutissa ja sen jälkeen loppu meloni kulkeutuu suolistoon vahvistamaan kehoa välittömästi. 

Kehomme tarvitsee meloneita kaikilla tasoilla, myös biokemiallisesti. Melonien korkea elektrolyyttipitoisuus auttaa suojaamaan aivoja ja muuta hermostoa. Meloni vähentää sydänkohtausriskiä ja auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksia. Meloni voi myös vähentää maksa- ja munuaissairauksia. 

Melonien vesi on lähes identtistä veremme kanssa ja niiden natrium, kalium ja glukoosi ovat hyvin imeytyvässä muodossa. Melonit ovat siis todella hyvin nesteyttäviä ja kehoa alkalisoivia! 

Melonit sisältävät runsaasti piidioksidia, mikä tekee niistä erinomaisen ruoan nivelten, nivelsiteiden, luiden, hampaiden, sidekudoksen ja jänteiden eheyttämiseksi. 

Ruoansulatus- ja suolisto-ongelmissa melonit ovat myös superfoodia! Melonit nimittäin auttavat rakentamaan vatsahappoja uudelleen. 

Näin syöt melonit oikein

Monet ihmiset välttelevät meloneita, koska he kokevat, etteivät ne sovi heille. Välttelin itsekin meloneita aikanaan, kun söin FODMAPin mukaan, koska joidenkin meloneiden sanotaan aiheuttavan suolisto-oireita. 

Ja näin ne tosiaan saattavat aiheuttaa, jos niitä ei syö oikein. 

Kuten yllä kerroin, melonit ovat optimaalista ruokaa ruoansulatukselle, koska niitä ei tarvitse sulatella. 

Minkä tahansa muun ruoan kanssa syötynä melonit eivät pääsekään sulamaan samalla tavalla, koska muu ruoka estää sen ja melonit alkavat käymään vatsassa. 

Ja tämä on se ongelma. Ei itse meloni. 

Syö siis melonit aina omana aterianaan. 

Kerroin myös melonien puhdistavasta vaikutuksesta ja se on myös hyvin tärkeä ymmärtää. 

Melonit puhdistavat kehoa hyvin voimakkaasti ja jos kehossa on paljon toksisuutta, ne saattavat aiheuttaa voimakkaitakin puhdistusoireita. 

Näitä ei kuitenkaan kannata pelätä, ne eivät ole vaarallisia. Melonit tekevät aina hyvää, vaikka hetkellisesti niiden syömisen jälkeen saattaakin tuntua epämukavalta. 

Puhdistusoire voi olla päänsärkyä, vatsakipua, ahdistuksen tunnetta, tärinää, huonovointisuutta tms.  

Mulla itselläni melonit aiheutti kunnon horkan, kun aloin niitä syömään, siis reilusti syömään, on ihan eri syödä se pari slaissia melonia kuin puolikas tai kokonainen meloni. 

Parantavat vaikutukset me saadaan vasta, kun me syödään meloneita PALJON. 

Meloneita voi syödä monella tavalla. Ite tykkään blendata melonin blenderissä mehuksi (niin ihana kesäjuoma!!!) tai syödä puolitetun melonin lusikalla kauhoen. 

Meidän lapset tykkää slaisseista tai vieläkin pienemmistä, haarukoitavista pikkupaloista. 

Vaan mielikuvitus on rajana, mutta tärkeintä on, että meloneita syö ja paljon. Paranemisvaiheessa niitä olisi hyvä syödä vähintään puolikas päivässä.

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *