Paras ruoansulatusentsyymi

paras ruoansulatusentsyymi

Paras ruoansulatusentsyymi | Tuntuuko vatsa usein täydeltä, vaikka edellisestä ruokailusta olisi kulunut jo useampi tunti? 

Kyse on, ainakin osittain, ruoansulatusentsyymien puutteesta. 

Myös närästys, turvotus, ilmavaivat, suolistokivut, ummetus ja ripuli ovat merkkejä siitä, että ruoansulatusentsyymejä on liian vähän. 

Ruoansulatusentsyymivalmisteita myydään pilvin pimein ja kaikkia mainostetaan markkinoiden tehokkaimpina. Mutta löytyykö ratkaisu ruoansulatusentsyymivalmisteista?  

Tässä blogiartikkelissa kerron sinulle, mikä on oikeasti paras ruoansulatusentsyymi ja miksi. 

Mitä ruoansulatusentsyymit ovat? 

Ruoansulatusentsyymit ovat molekyylejä, joiden tehtävä on pilkkoa ruoan ravintoaineet sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy hyödyntämään ne. 

Ruoansulatusentsyymit ovat siis äärimmäisen tärkeässä roolissa, kun halutaan tukea oireilevaa ruoansulatusta! 

Keho valmistaa itse entsyymejä ruoansulatuskanavassa mm. sylkirauhasissa, haimassa ja suolistossa, mutta nämä entsyymit eivät riitä pilkkomaan kaikkea sitä ruokaa, mitä yleensä syödään… 

Varsinkaan, kun se ravinto mitä yleensä syödään, on itsessään hyvin entsyymiköyhää! 

Myös mm. stressi ja sairaudet kuluttavat kehon entsyymivarastoja entisestään. 

Ja nyt tähän entsyymien vähäiseen määrään tarjotaan ratkaisuksi ruoansulatusentsyymivalmisteita!? 

Jos haluat syödä entsyymivalmisteita, jotta voit syödä entsyymiköyhää ravintoa, voit vapaasti tehdä niin, mutta mitä luulet, pääsetkö tällä tavalla koskaan eroon entsyymivalmisteista? 

Entäpä jos muuttaisitkin sitä, millaista ravintoa syöt ja saisit tarvittavat ruoansulatusentsyymit siitä ravinnosta itsestään? 

Paras ruoansulatusentsyymi 

Paras ruoansulatusentsyymi on tietysti aito oikea ravinto aidossa alkuperäisessä muodossaan! 

Tuoreet, kypsentämättömät hedelmät, vihannekset ja lehtivihreät sisältävät itsessään kaiken sen, mitä ne tarvitsevat pilkkoutuakseen. 

Myös kevyesti kypsennetyt kasvikset sisältävät jonkin verran entsyymejä, mutta raakaruoka on ehdottomasti parasta ravintoa, koska se sisältää entsyymejä kaikista eniten. 

Jos pelkän raakaruoan syöminen tuntuu vielä liian kaukaiselta ajatukselta, voit tehostaa kypsennetyn ruoan pilkkoutumista syömällä sitä ennen raakoja kasviksia esim. salaatin muodossa. 

Näin kypsä ruoka sulaa paremmin ja aiheuttaa vähemmän ruoansulatushaasteita. 

paras ruoansulatusentsyymi

On silti tärkeä muistaa, että muutos vaatii aikaa – kuten aina. 

Raa’at kasvikset puhdistavat suolistoa ja voivat siten aluksi jopa lisätä turvotusta, ilmavaivoja ja kipua. 

[Lue lisää Ruoansulatusvaivat eivät ole normaaleja] 

Moni ajattelee myös, että raa’at kasvikset eivät sovi, koska ne tulevat ulosteen mukana sulamattomina, mutta jos raa’at kasvikset ei sula, ei silloin sula mikään muukaan!

Raa’at kasvikset vain erottuvat sieltä ulosteen seasta paremmin kuin esim. leipä, jauheliha tai jogurtti. 

Eli jos kasvikset erottuvat ulosteesi joukosta, on ehdottomasti aika LISÄTÄ ruokavalioosi tuoreita kasviksia ja alkaa näin panostamaan ruoansulatusentsyymien riittävään saantiin. 

Loistava tapa lisätä ruokavalioon tuoreita kasviksia helpoiten imeytyvässä muodossa, on valmistaa smoothie. 

Siinä tuoreiden kasvisten myötä entsyymit on tallella ja blendauksen myötä kaikki on jo valmiiksi pilkottu pieneksi, joten sinun ruoansulatuksesi ei tarvitse tehdä kovinkaan suurta työtä ruoan sulattamiseksi [toki smoothietakin kannattaa vähän pureskella, koska ruoansulatus alkaa jo suussa, kun sylki sekoittuu ruokaan]. 

Erityisen paljon ruoansulatusentsyymejä on:

1# ANANAKSESSA

Tuore ananas sisältää bromelaiinia, mikä edistää ruoansulatuksen toimintaa. 

Bromelaiini on entsyymi, mikä auttaa pilkkomaan vaikeasti sulavia proteiineja aminohapoiksi, jolloin ne on helpommin kehon imeytettävissä.  

2# KIIVISSÄ 

Myös kiivi sisältää runsaasti tehokkaita entsyymejä ja yksi niistä on nimeltään aktinidiini-entsyymi. Tämä aktinidiini-entsyymi toimii vähän kuten ananaksen sisältämä bromelaiini eli se helpottaa proteiinien prosessointia. 

3# PAPAIJASSA 

Paipaija sisältää entsyymiä nimeltä papaiini, mikä auttaa tehokkaasti eläinproteiinin sulamista. Papaija hoitaa ruoansulatuskanavaa myös muuten ja auttaa mm. ilmavaivoihin. 

HUOM! En suosittele syömään pieniä, nyrkin kokoisia papaijoita, joita on tarjolla ympäri vuoden, koska ne ovat geenimuunneltuja.  

Nauti siis aina isompia papaijoita, joita on saatavilla satokausien mukaan ainakin Lidlistä. 

4# MANGOSSA 

Mango sisältää ruoansulatusentsyymejä, jotka sekä auttavat ruokien imeytymistä että edistävät suoliston toimintaa. 

Mangot ovat myös hyvin prebioottista ruokaa, eli ne ruokkii suoliston hyviä bakteereja, mikä auttaa kokonaisuudessaan ruoansulatusta toimimaan paremmin. 

Eli kun etsit parasta ruoansulatusentsyymiä, syö aitoa, tuoretta kasviperäistä ravintoa!

-Noora 

 

P.S.Jos sinä olet saanut tarpeeksesi ruoansulatushaasteistasi, käy lataamassa MAKSUTON OPPAANI, johon kokosin sinulle 6 helposti toteutettavaa tapaa, joiden avulla alat tukemaan oireilevaa ruoansulatustasi>>>> 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *