Pirteä punakaalisalaatti (vegaaninen) | Juhlia, juhlia, juhlia.
Juhlat on ihania, mutta aina kun ne lähestyy, mielessä pyörii vain yksi kysymys: mitä tarjolle?
Nyt jakoon pirteä punakaalisalaatti –resepti, joka viimeistelee juhlapöydän kuin juhlapöydän sekä maullaan että keveydellään.
Punakaali
Punakaali on yksi terveellisimmistä ja edullisimmista vihanneksista maailmassa.
Siinä on runsaasti C-, K- ja B-vitamiineja sekä erilaisia mineraaleja (jodia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja rautaa).
Punakaali on todella parantavaa ruokaa, sillä se sisältää voimakkaita tulehdusta, syöpää ja viruksia estäviä ominaisuuksia.
Se on myös ihanteellista ruokaa ruoansulatuskanavalle, koska se auttaa vähentämään huonoja bakteereja ja edistää hyviä bakteereja suolistossa.
Parhaat hyödyt punakaalista saa irti syömällä sitä raakana. Punakaalia voi esim. mehustaa tai lisätä salaatteihin.
Itse vierastin ennen kaikkia kaaleja! Eihän mun vatsa kestänyt niitä ollenkaan. Tai niin luulin.
Myöhemmin ymmärsin, että kyse oli oikeastaan siitä, että yhdistelin niitä väärien ruoka-aineiden kanssa.
Tää kuluva vuosi on opettanut mulle niin paljon ja laajentanut mulle sopivien ruokien määrää. Voin nykyään syödä ihan kaikkia kasviksia jopa näitä ihania ja parantavia kaaleja!
Tämä kehittelemäni punakaalisalaatti –resepti sai innostuksen perinteisestä coleslaw salaatista, mikä on aina ollut mun suurta herkkua.
Halusin kuitenkin vaihtaa normi keräkaalin punakaaliin, koska punakaali on vielä astetta terveellisempää.
Punakaalisalaatti
1 pieni punakaali (600-700 g)
2-3 porkkanaa (200-300 g)
1 omena (150 g)
1 pieni punasipuli (20 g)
Kastike
50 g liotettuja cashewpähkinöitä (liota vähintään 6 tuntia)
1 keitetty peruna
1 dl keitinvettä
1 tl harmaata merisuolaa
1 limen mehu
1 rkl vaahterasiirappia (ei-vegaanit voi käyttää myös hunajaa)
Ripaus mustapippuria
Ohje
Liota cashewpähkinöitä puhtaassa vedessä vähintään 6 tuntia.
Kuori ja keitä peruna.
Pilko punakaali ja punasipuli pieneksi. Kuori porkkanat ja omena ja raasta ne raasteeksi. Sekoita kaikki keskenään.
Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, keitetty peruna ja keitinvettä ja blendaa sileäksi. Lisää lopuksi suola, limen mehu, vaahterasiirappi ja mustapippuri ja blendaa vielä hetki.
Kaada kastike blenderistä salaatin päälle ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti.
(HUOM! Jos haluat välttää rasvoja kokonaan, jätä kastike pois ja viimeistele salaatti limen mehulla)
Tässä punakaalisalaatissa on paljon parantavia ainesosia ja esim. punakaalilla ja omenalla on erittäin hyödyllisiä yhteisvaikutuksia. Samaan aikaan syötynä ne nimittäin karkoittaa tehokkaasti bakteereja, matoja ja muita parasiitteja ja viruksia maksasta, pernasta ja suolistosta.
Rasvaa kastikkeessa on hieman, mutta se tulee hyvistä, luonnollisista lähteistä, eli pähkinöistä.
Punakaalisalaatti maistuu sellaisenaan tai lisukkeena oikeastaan minkä tahansa kanssa. Se sopii hyvin tarjolle myös tulevien juhlien juhlapöytään, brunssille tai illanistujaisiin.
Maista ja ihastu!
-Noora
P.S. Kaipaatko lisää terveellisiä kasviperäisiä reseptejä? Tutustu reseptikirjoihini täällä>>>>