Snickerspatukat – vegaaniset ja viljattomat

snickerspatukat vegaaniset ja viljattomat

Snickerspatukat – vegaaniset ja viljattomat | Vaikka rakastan tuoreita hedelmiä ja niillä saan helposti tyydytettyä mun makenhimon, välillä kaipaan maadoittumiseen tuhdimpaa herkkua. 

Ja silloin toimii pähkinäsuklaa! 

Nyt jaan paljon pyydetyn reseptin astetta terveellisemmistä snickerspatukoista, jotka ovat sekä vegaanisia että viljattomia. 

Snickerspatukat – vegaaniset ja viljattomat 

Nyt heti alkuun haluan muistuttaa, että suklaa tarkoittaa myös aina rasvaa ja liika rasva kuormittaa meidän maksaa. 

Tämäkään suklaa ei ole siis joka päivän herkku, vaan herkku niihin hetkiin, kun kehosi pyytää oikeasti suklaata. 

Jotta voit kuulla kehosi todelliset pyynnöt, sun pitää ensin saada kehosi tasapainoon. Sun pitää mm. täyttää maksasi sokerivarastot oikealla, luonnollisessa muodossa olevalla sokerilla. 

Tätä sokeria saat vain kriittisen tärkeistä hiilihydraateista eli mm. hedelmistä, perunoista, bataateista ja raa’asta hunajasta.

oon ollut ennen todellinen herkkupeppu ja syönyt paljon karkkia, suklaata ja leivonnaisia. Oli ihan tuskaa edes ajatella olevansa ilman niitä “Mitä sit teen, jos en saa syödä herkkuja? Miten pystyn nauttimaan elämästä, jos en voi syödä herkkuja?” jne. 

Kun maksavarastot on tyhjillään, keho huutaa sokeria (ja kaikkea muuta). Ja me usein luullaan, että se huutaa sitä väärää sokeria, koska sitä tungetaan meidän silmien ja suun eteen joka puolelta.

Mutta maksavarastot ei täyty tällä luonnottomalla, prosessoidulla sokerilla, ne tarvitsevat luonnollisen puhtaita sokereita täyttyäkseen.

Eikä se täyty luonnollisillakaan sokereilla, jos niitä syödään yhdessä lisätyn rasvan kanssa. Rasva estää sokerin imeytymisen.

Siksi aina ensin syödään paljon hyviä sokereita sisältäviä parantavia ruokia ja pikkuhiljaa kehon päästessä parempaan tasapainoon, voidaan oikeasti alkaa kuunnella omaan kehoamme ja luottaa sen pyyntöihin. 

 söin mun paranemismatkan alkuvaiheessa aivan liian vähän hedelmiä.

Oli todella vaikea hetkessä sisäistää se, että hedelmiä sai syödä yli kolme päivässä! Ja tämä alun vähäinen hedelmien syönti myös tuntui mun olossa voimattomuutena. 

Vaikka koen kaloreiden laskennan todella rajoittavana enkä siihen varsinaisesti kannusta, alkuun voi olla hyvä vähän seurailla niitä. Varsinkin jos on yhtään huolta siitä, että kaloreita syödään liian vähän.

Itse ainakin huomasin, kuinka vaikeaa oli syödä tarpeeksi ja saada riittävästi kaloreita ilman hedelmiä! Ja kun oikeanlaisista sokereista oli vajetta, teki usein mieli syödä niitä huonoja sokereita. 

Ajan ja oman sydämen kuuntelun myötä asia kyllä korjaantui. Eikä se vaatinut kuin sen, että aloin syömään paljon, oikeasti paljon, hedelmiä. 

(Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista) 

snickerspatukat vegaaniset ja viljattomat

Pohja 

1 dl maapähkinävoita 

2 rkl vaahterasiirappia (ei-vegaanit voi käyttää myös hunajaa) 

2 rkl kookosjauhoja 

Täyte 

8 tuoretta taatelia 

2rkl vettä 

Ripaus aitoa vaniljajauhetta 

Ripaus hyvälaatuista suolaa 

Suolattomia maapähkinöitä 

Kuorrute 

3 rkl sulatettua kookosöljyä 

3 rkl vaahterasiirappia (eivegaanit voi käyttää myös hunajaa) 

3 rkl raakakaakaojauhetta 

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja lusikoi seos pieneen leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Levitä tasaiseksi ja laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään. 

Sekoita täytteen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lusikoi täyte jähmettyneen pohjan päälle ja painele maapähkinät kevyesti täytteen pinnalle (kokonaisia maapähkinöitä voi myös murustaa pienemmiksi). Laita taas hetkeksi pakkaseen. 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi seos jähmettyneen täytteen päälle. Leikkaa patukoiksi ja säilytä patukoita pakkasessa, koska suklaa sulaa melko nopeasti. 

snickerspatukat vegaaniset ja viljattomat

Muista, että vaikka näissä snickerspatukoissa on vain hyviä rasvoja, niitä on silti melko paljon! Patukat eivät siis ole puhdistavaa ruokaa, mutta ne todellakin ovat parempi vaihtoehto esim. kaupan valmiille #tiesmitä sisältäville patukoille! 

 

-Noora

 

P.S. Kaipaatko lisää terveellisiä kasviperäisiä reseptejä? Tutustu reseptikirjoihini täällä>>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *