Terveyden ydin – mikä se on ja mikä siihen vaikuttaa?

terveyden ydin mika se on ja mika siihen vaikuttaa

Terveyden ydin – mikä se on ja mikä siihen vaikuttaa? | Monet eri tahot yrittää jatkuvasti kertoa sulle, mikä on hyväksi sun terveydelle ja mikä ei.

Tietoa on liikkeellä todella paljon ja välillä on vaikea pysyä kaikessa mukana. Yksi taho sanoo yhtä ja toinen taho sanoo toista, aivan päinvastaista. Sä poimit vinkkejä sieltä täältä omaan elämääsi ja koet eläväsi terveellisesti.

Mutta vaikka sä elätkin virallisten määritelmien mukaan terveellisesti, oot silti sairas. Ja samalla menolla tuut myös pysymään sairaana.

Sä tarviit tietoa. Uutta tietoa. Sun pitää ymmärtää, kuinka sun kehon toimii, mikä on sun terveyden ydin ja mitkä tekijät siihen ja sen toimintaan vaikuttaa.

Kun ei tiedä, ettei tiedä

Elintavoilla on äärimmäisen tärkeä rooli, kun halutaan parantua, mutta ne eivät itsessään ole sairausten syitä. 

Vaikka elin monta vuotta terveellisesti, en päässyt eroon sairaudestani. En osannut elää parantavasti, koska en tiennyt sellaisesta. En myöskään osannut etsiä sellaista, koska en tiennyt, että en tiennyt.

Luulin, että se luonnollisempi, vaihtoehtoinen puoli oli parasta mitä oli. Luulin, että se olisi parantanut mut kokonaan, olihan se auttanut refluksiinikin.

Kyllä, se auttoi refluksiini. Se auttoi pitämään sairauden kurissa, mutta se ei poistanut sitä. Se ei poistanut sitä syytä niiden takana. Aina kun mulla oli enemmän stressiä tai lipsuin ruokavaliostani, oireet alkoivat palata.

Miksi?

Koska taudinaiheuttajat, myrkyt, säteily ja myrkylliset raskasmetallit olivat sairauksieni takana, ja huonot elintavat laukaisivat ne aiheuttamaan oireita.

Mutta taudinaiheuttajia, myrkkyjä, säteilyä ja myrkyllisiä raskasmetalleja on tänä päivänä joka paikassa eikä niiltä voi kukaan välttyä! Miksi toiset sairastuvat kroonisiin sairauksiin ja oireisiin ja toiset eivät? Mikä vaikuttaa? Onko kaikki vain sattumaa?

Terveyden ydin

Kaikki ei ole vain sattumaa. Toiset sairastuu helpommin kuin toiset eikä siihen voi vaikuttaa tällä tiedolla mitä meille annetaan.

Se missä lääketiede on tarjonnut erilaisia teorioita eri sairauksista ja niiden (lähinnä lääkinnällisistä) hoidoista, vaihtoehtoinenlääketiede on tarjonnut omia teorioitaan ja luonnollisempia hoitojaan.

Mutta nyt, nyt vihdoin on jotain muutakin kuin pelkkää teoriaa.

Terveys riippuu nimittäin maksasta, maksan tilasta ja toiminnasta.

Maksan tilalla ei ole mitään tekemistä maksasairauden kanssa. Myös sun maksa-arvot voi olla ihan täysin kelvolliset, mutta sun maksan toiminta voi olla todella heikentynyt.

Kun haluat parantua kroonisista sairauksista ja oireista, kuten 

 • suolistosairauksista
 • autoimmuunisairauksista
 • kilpirauhasen ongelmista
 • diabeteksestä
 • iho-ongelmista
 • sappikivistä
 • kolesteroli- ja verenpaine-ongelmista
 • rasvamaksasta
 • paino-ongelmista jne.

sun on välttämätöntä huolehtia maksasi toiminnasta.

Maksa on se portti, mikä suojaa sua mm. niiltä taudinaiheuttajilta, joita sä päivittäin kohtaat. Maksa on tosi voimakas elin ja tekee tosi paljon sun hyvinvoinnin eteen joka päivä. Maksa on vastuussa jopa yli 2000 kemiallisesta toiminnasta kehossa, joten voit kuvitella, miten sen heikentynyt toiminta vaikuttaa sun terveyteen!?

Maksa on super ahkera eikä vähästä väsy, mutta kaikkeen sekään ei pysty, jos kuormitusta on liikaa. Ja kuormitustahan on.

Sen lisäksi, että maksa suojelee sua taudinaiheuttajilta, se suojelee sua pävittäisiltä myrkyiltä, joiden kanssa sä oot tekemisissä. Se varastoi itseensä elimistöösi joutuvat

 • torjunta-aineet
 • lisä-aineet
 • säilöntä-aineet
 • pakokaasut
 • hajusteet
 • ilmanraikastimet
 • raskasmetallit
 • lääkkeet jne.

terveyden ydin - mikä se on ja mikä siihen vaikuttaa

Myös stressihormonit vaikuttavat maksaasi. Mitä enemmän koet stressiä (tietoista ja epätietoista), sitä enemmän maksasi kuormittuu.

Maksan toimintaan vaikuttaa olennaisesti myös syömäsi rasvainen ruoka. Vaikka sä et edes mieltäisi ruokavaliotasi rasvaiseksi, se todennäköisesti on sitä. Sut on opetettu syömään niin, sä oot totuttunut syömään niin ja nykyään vielä joka paikassa toitotetaan hyvien rasvojen tärkeyttä!

Totuus on kuitenkin se, ettei me tarvita lisättyjä rasvoja läheskään niin paljon, kuin meidän on annettu ymmärtää.

Maksa heikko toiminta ei riipu iästä

Kun maksa on ylikuormittunut taudinaiheuttajista ja myrkyistä ja sen toiminta on hidastunut liiasta rasvan määrästä, se ei pysy enää kiinni. Ja kun se ei pysy kiinni, taudinaiheuttajat ja myrkyt päätyvät verenkiertoon, elimiin ja kudoksiin, joissa ne alkavat tehdä tuhoaan vaikuttaen hyvinvointiin ja terveyteen erittäin suuresti.

Ja tämä ei ole ainoastaan aikuisten ongelma, jo ihan vastasyntyneillä vauvoillakin voi maksa olla liian kuormittunut! Tänä päivänä se on melko yleistäkin, pienten lasten iho-, suolisto- ja ruoansulatusongelmat mm. kertovat siitä.

Miten jo vastasyntyneellä voi maksa olla niin kuormittunut? Koska vauva perii hedelmöityksen hetkellä osansa sekä äitinsä että isänsä kuormituksesta. Vauvan äiti ja isä taas ovat perineet omilta vanhemmiltaan heidän kuormituksiaan, jotka taas ovat perineet niitä omilta vanhemmiltaan jne.

Mieti!? Susta riippumattomista syistä sun maksa ei välttämättä koskaan oo toiminut kovin hyvin ja just sen heikon toiminnan takia sä oot saattanut kärsiä tosi monista ongelmista jo tosi pitkään!

Kuinka tukea maksan toimintaa?

Maksaa kuormittavia tekijöitä on mahdoton poistaa tästä hetkestä kokonaan, mutta on hyvä olla tietoinen niistä ja niiden aiheuttamista vaurioista. Tällöin voi ymmärtää, miksi maksa ei toimi niin kuin se luonnollisesti toimisi.

Maksan puhdistaminen jo sinne kertyneestä kuormituksesta on avain asemassa kun halutaan parantaa maksan tilaa ja luonnollista toimintaa.

Puhtaalla ja puhdistavalla ravinnolla voit elvyttää maksasi toiminnan taas ennalleen ja jopa paremmaksi, kuin se on koskaan ollutkaan.

Ja kun maksasi alkaa taas toimia, voit sinä vihdoin parantua ja pysyä terveenä!

-Noora

P.S. Tieto maksan vaikutuksesta terveyteen Anthony Williamilta – nykyään pohjaan tietoni näyttöön perustuviin lähteisiin, joista voit lukea lisää täältä>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *