Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista

totuus hedelmista auttavat parantumaan kroonisista sairauksista

Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista | “Syöt liikaa sokeria, aivan liikaa. Nyt on ehdottoman tärkeää välttää sokeria kokonaan, myös hedelmien sokeria. Parempi, että et syö enää hedelmiä!”

Sokeri on tämän päivän pahis. Jos sulla on mitä tahansa terveysongelmaa, varsinkaan verensokeriin liittyvää, sua kehotetaan vähentämään sokerin syömistä.

Ja kyllä, lisättyä, prosessoitua sokeria sisältävien karkkien, kakkujen, keksien, jäätelöiden ja jogurttien syömistä kannattaakin vähentää ja mieluummin välttää kokonaan, mutta tässä kohtaa vähennetään hedelmien syömistä. Pahimmassa tapauksessa hedelmät jätetään kokonaan ja se on suuri vääryys.

Hedelmät on täysin syyttömiä sairauksiisi. Itseasissa hedelmät on juuri niitä, jotka auttavat sua parantumaan!

Hedelmien ympärillä paljon väärää tietoa

Kun mennään ajassa taaksepäin, yhteiskunnan ylimpään luokkaan kuuluvat (mm. kuninkaat, kuningattaret, herttuat, kreivit, ritarit, faaraot) olivat kaikista terveimpiä ja pitkäikäisimpiä. He saivat syödä hedelmiä ympäri vuoden ja sairastuivat harvoin. Toisin kuin tavalliset kansalaiset. Alempaan yhteiskuntaluokkaan kuuluvat elivät puurolla, kuivalihalla ja vain muutamilla kasviksilla ja kärsivät sen myötä monista puutostiloista, mistä johtuen pienetkin sairastumiset saattoivat olla hengenvaarallisia.

Nykyään hedelmät ovat kaikkien saatavilla, ympäri vuoden. Kauniita värejä, upeita makuja! Mutta ei, lähes kukaan ei ymmärrä niiden merkitystä. Saatetaan ostaa pari-kolme omenaa, muutama banaani ja rasiallinen viinirypäleitä viikoksi koko perheelle ja ihmetellään miksi ollaan koko ajan väsyneitä ja kärsitään erilaisista vaivoista.

Näin oli meidänkin perheessä. Erityisesti omalla kohdallani. Vaihtoehtoiselta lääketieteeltä saamani hiivasyndroomadiagnoosin vuoksi sain ohjeen jättää sokerin syönnin. Lisättyä sokeria ei saanut syödä ollenkaan ja hedelmiä sai syödä maksimissaan kolme päivässä.

Mutta koska mulle sanottiin, että hedelmät ei tee hyvää, päätin, että pärjään vieläkin vähemmällä. Silloin tällöin saatoin syödä jonkun hedelmän, mutta en läheskään päivittäin. Marjoja söin 1-2 desiä päivässä.

Pääasiassa keskityin kuitenkin kasvisten syömiseen ja herkän suolistoni takia söin kasvikset lähinnä vain kypsennettynä.

No mitä tästä seurasi? Hiivaoireet helpotti, mutta muuten tunsin itseni aika voimattomaksi. Lisäsin lisäravinteiden syömistä, koska epäilin itselläni monia puutoksia. Ja niitähän mulla varmasti olikin! Mitä muuta olisi voinut olla, kun syömäni ruoka sisälsi lähinnä vain kasviksia, proteiinia ja rasvaa!

Vaikka vihannekset ovat todella terveellisiä ja parantavia, ne ei vedä vertoja hedelmille. Hedelmissä on kaikkea hyvää ja parantavaa paljon enemmän kuin missään muussa maapallomme ravinnossa.

Vasta kun mä lisäsin hedelmien syömistä reippaasti, eli kun aloin syödä niitä PALJON joka päivä, tunsin pikkuhiljaa herääväni ja aloin vihdoin oikeasti toipumaan.

Hedelmät auttavat parantumaan kroonisista sairauksista

Hedelmät estävät sairauksilta, hidastavat ikääntymistä, tappavat taudinaiheuttajia ja parantavat kehoa solutasolla, koska ne ovat täynnä ravintoaineita!

Ne sisältää elävää vettä, mineraaleja, vitamiineja, kuituja, antioksidantteja sekä ehdottoman tärkeää glukoosia. Hedelmien sisältämällä glukoosilla ei oo mitään tekemistä vahingoittavan, prosessoidun sokerin kanssa.

totuus hedelmistä - auttavat parantumaan kroonisista sairauksista

Hedelmien sisältämä glukoosi on ensiarvoisen tärkeää, se pitää sut elossa. Jos solusi ei saa glukoosia, alkaa kehosi toiminnot heiketä päättyen lopulta kokonaan.

Myös aivosi tarvitsevat glukoosia. Yleisesti uskotaan, että aivot koostuvat pääosin rasvasta ja tarvitsevat toimiakseen rasvaa, mutta tämä on vain epätarkka teoria. Aivot koostuvat suurimmaksi osaksi glykogeenistä, joka on pääasiassa glukoosia. Kun susta tuntuu, että pää ei toimi ja ajatus katkeilee, aivosi eivät saa riittävästi sokeria toimiakseen kunnolla.

Tarvitset glukoosia myös siitä syystä, että syömäsi ravintoaineet pääset sen avulla paremmin imeytymään soluihisi. Riippumatta siis siitä, kuinka montaa ravintolisää syöt tai kuinka puhdasta ravintoa muuten syöt, ei ravinteet imeytydy soluihisi ilman glukoosia!

Miksi hedelmien syöntiä yritetään rajoittaa?

Hedelmien sisältämän sokerin sanotaan tekevän terveydelle huonoa, sen sanotaan aiheuttavan jopa insuliiniresistenssiä  (mikä ei muuten pidä paikkaansa, tästä myöhemmin).

Hedelmien sokerin väitetään villitsevän myös esim. suoliston hiivaa, mutta totuus on, ettei hedelmien sokeri edes pääse suolistoon asti. Ja koska hedelmät ovat antibakteerisia, ne todellisuudessa auttavat pääsemään eroon hiivasta.  

Hedelmien sisältämällä sokerilla on peloteltu ihmisiä ihan tarkoituksella.

Hedelmillä ei tehdä bisnestä. Ja koska niillä ei tehdä bisnestä, ei niiden parantavista ominaisuuksista ole syytä puhua.

Miksi joku haluaisi sun syövän hedelmiä, jos siten pysyisit terveenä etkä joutuisikaan enää käyttämään lääkkeitä tai monia eri lisäravinteita? Kuka siitä hyötyisi?

 (Lue lisää Luonnoton hoito vai luonnollinen parantuminen?)

Mites sitten se insuliiniresistenssi? Silloin verensokeri nousee ja myös hedelmän sisältämä sokeri vaikuttaa!

Kyllä, niin vaikuttaa, mutta se ei ole se ongelma. Ongelma ei ole itse sokeri, vaan rasva. Rasva estää sokerin pääsyn soluihin, jolloin sokeri jää verenkiertoon, nostaa verensokeria ja aiheuttaa insuliiniresistenssin!

Sokeri on siis viestin tuoja, se ilmoittaa, että veressä on liikaa rasvaa! Kun sokeri jätetään pois, ei verensokeri nouse, mutta todellinen ongelma, eli rasva, ei häviä mihinkään!

Jos halutaan päästä eroon itse ongelmasta, on alettava kiinnittää huomiota rasvan määrään ja vähennettävä sitä merkittävästi. Kun veri puhdistuu rasvasta, pääsee sokeri taas imeytymään soluihin vahvistaen kehoa ja auttaen sitä parantumaan.

Haluun tähän loppuun vielä kerran painottaa: jotta sä voit voida kokonaisvaltaisesti hyvin ja jotta sä voit parantua kroonisista sairauksista ja oireista, sun on ehdottoman tärkeää syödä hedelmiä!

-Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *