Unohda perinteiset paastot – näin puhdistat kehoasi turvallisesti ilman jatkuvaa nälän tunnetta

paasto

Unohda perinteiset paastot – näin puhdistat kehoasi turvallisesti ilman jatkuvaa nälän tunnetta | Monet luulevat, että kehoa voi puhdistaa vain paastoamalla. 

Tai vaihtoehtoisesti niin, että kehon puhdistamiseen tarvittaisiin jotain ylimääräisiä jauheita tai pillereitä. 

Totuus on kuitenkin toinen.

Paastoaminen tai mikään teollisesti valmistettu jauhe tai pilleri ei useinkaan tue kehon puhdistusta optimaalisella tavalla – päinvastoin. Useimmissa tapauksissa ne jopa kuormittavat kehoa ja siten heikentävät kehon toimintoja. 

Unohda perinteiset paastot 

Kun puhutaan kehon puhdistamisesta, moni terveysasiantuntija ylistää paastoja. On vesipaastoa, mehupaastoa, pätkäpaastoa, kuivapaastoa jne. 

Osa näistä voi olla hyvinkin eheyttäviä, oikein tehtynä – osa taas hyvinkin vahingollisia. 

Olennaista on myös se, millaisessa tilanteessa paasto tehdään. 

Paasto ei nimittäin sovi läheskään kaikissa tilanteissa ja silloin se usein jopa estää kehon puhdistumisen. 

Liian nopea paaston aloittaminen pakottaa maksan vapauttamaan liikaa myrkkyjä kerralla eikä munuaiset ja suolisto ehdi poistaa läheskään kaikkia. Näin suuri osa myrkyistä jää kellumaan verenkiertoon ja aiheuttaa kahdenlaisia ongelmia. 

1. Ensinnäkin nämä toksiinit voivat tuhota haiman, pernan, hermoston, aivot ja sydämen. 

2. Toiseksi kuorma asettaa maksan hälytystilaan, jolloin elin käy ylikierroksilla yrittäen kerätä ja sulkea myrkkyjä uudelleen. Eikä maksa välttämättä enää myöhemmin suostu vapauttamaan myrkkyjä uudelleen, jolloin siitä tulee yhä myrkyllisempi. 

Kun paasto tehdään oikein, se voi olla hyödyllinen, mutta paastoaminen vaatii aina syvällistä ja perusteellista valmistautumista.  

Jos haluat valmistaa maksaasi paastoon, pitää sitä alkaa puhdistamaan patogeeneistä ja myrkyistä pikkuhiljaa puhtaalla ja puhdistavalla ravinnolla. Toiset saattavat joutua syömään puhdasta ja puhdistavaa ravintoa hyvinkin pitkään, ennen kuin heidän maksansa on valmis paastoon.  

Näin puhdistat kehoasi turvallisesti ilman jatkuvaa nälän tunnetta 

Jotta puhdistus on turvallinen, kehon tarpeet ja toiminnat huomioiva, sen aikana tulee syödä. 

Meidän ei kuulu kituutella vähäisellä ruoan määrällä ja nähdä nälkää. 

Puhdistuksen aikana voit siis syödä puhdasta ja puhdistavaa ruokaa – rajattomasti.

(Lue lisää Ruokavalio, jonka avulla voit parantua)

Puhdistus kannattaa tehdä myös lempeästi. 

Ihan sama kuin kaikessa muussakin tekemisessä, väkisin puskeminen ei johda mihinkään hyvään. 

Jos puhdistus aloitetaan liian tiukalla linjalla ja ruokavalio käännetään ylösalaisin sillä samalla sekunnilla, keho joutuu todella koville. 

Puhdistuminen kyllä käynnistyy, kuten paastonkin aikana, mutta muutos saattaa aiheuttaa tässäkin tapauksessa enemmän haittaa kuin hyötyä, koska keho ei ehdi poistamaan myrkkyjä verestä niin nopeaan tahtiin. 

Puhdistusoireet alkavat puskea päälle sellaisella rytinällä, että jos oireiden kanssa ollaan täysin yksin, houkutus palata vanhaan normaaliin, kasvaa merkittävästi. 

Liian suuri muutos on myös iso stressi keholle. Stressi taas saa aikaan sen, että lisämunuaiset erittävät adrenaliinia ympäri kehoa ja näin se vain pahentaa kuormitusta. 

Aloitetaan kehon puhdistaminen siis mieluummin pienin, mutta määrätietoisin askelin. 

paasto

On hyvä kirjoittaa ylös suunnitelma, mitä tehdään, milloin ja miten.

Hyvä suunnitelma auttaa sua hahmottamaan kokonaisuutta ja pitää yllä motivaatiota, tiedät koko ajan mihin olet menossa. 

Myös ruokailujen oikeanlainen aikatauluttaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta energiatasot pysyvät mahdollisimman hyvinä koko puhdistuksen ajan.

Haluatko oppia lisää kehon turvallisesta puhdistamisesta? Haluatko saada selkeät askeleet, joiden avulla teet puhdistuksen milloin vain?

Kun haluat puhdistua -verkkokurssi on ainutlaatuinen ohjelma, jossa opit, miten puhdistat kehoasi kokonaisvaltaisesti syvemmällä tasolla ilman jatkuvaa nälän tunnetta tai pelkoa siitä, että epäonnistut, jotta voit saada lisää energiaa ja uskoa itseesi paranemismatkallesi.

Liity odotuslistalle ja lataa maksuton opas 5 askelta puhtaampaan ja vahvempaan kehoon täältä>>>>

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *