Vaaralliset kemikaalit – vähennä kemikaalien käyttöä ja vahvista terveyttä

Vaaralliset kemikaalit - vahenna kemikaalien kayttoa ja vahvista terveytta

Vaaralliset kemikaalit – vähennä kemikaalien käyttöä ja vahvista terveyttä | Nykymaailma on täynnä kemikaaleja, joille me altistutaan päivittäin. 

Kemikaalit on niin voimakkaasti juurtuneet kulttuuriimme, että me ei osata niitä tai niiden turvallisuutta kovin usein edes kyseenalaistaa.

Totuus on kuitenkin se, että ne ovat vaarallisia.

Ja vaikka me ei voida aina välttää altistumista näille vaarallisille kemikaaleille, me voidaan itse vähentää näiden kemikaalien käyttöä esim. omassa käytössämme ja omassa kodissamme. 

Tässä artikkelissa kerron tarkemmin vaarallisista kemikaaleista + kaikista vaarallisimmista kemikaalimyrkyistä. Jaan myös ideoita, miten voit vähentää kemikaalien käyttöä omassa elämässäsi ja miten voit puhdistaa jo kehoon kertynyttä kemikaalikuormitustasi turvallisesti.  

Vaaralliset kemikaalit 

Kukaan ei pysty kokonaan suojautumaan kemikaaleilta. Kohtaamme kemikaaleja oikeastaan joka paikassa – toimistoissa, ravintoloissa, lääkäreissä, julkisissa paikoissa, puistoissa jne.   

On äärimmäisen tärkeä ymmärtää, että meidän jokaisen kehoon on kertynyt näitä myrkkyjä jo vuosien ajan ja että ne ovat siten vaikuttaneet terveyteemme erittäin paljon (ja tulevat vaikuttamaan entistä suuremmin, jos emme pikkuhiljaa ala puuttua asiaan). 

Kemikaalimyrkkyjä sisältävät mm. 

 • Ilmanraikastimet 
 • Partavaahdot 
 • Tavanomaiset puhdistusaineet 
 • Tavanomaiset hiusvärit 
 • Tavanomaiset pyykinpesu– ja huuhteluaineet
 • Tavanomaiset meikit
 • Tavanomaisesti tuoksuvat voiteet, suihkeet ja deodorantit 
 • Tavanomaisesti tuoksuvat shampoot, hoitoaineet, geelit, lakat ja muut hiustuotteet 
 • Kemialliset puhdistusaineet 
 • Kynsikemikaalit (esim. kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine) 
 • Hajuvedet 
 • Tuoksukynttilät 
 • Itseruskettavat suihkut ja voiteet 
 • Talkki

Vaaralliset kemikaalit - vahenna kemikaalien kayttoa ja vahvista terveyttasi 

Kemianteollisuuden tuottamat myrkyt ovat vain yksi meitä sairastuttavista tekijöistä.

Seuraavaksi avaan tarkemmin, mitkä kemikaalimyrkyt ovat kaikista vaarallisimpia terveydellemme. 

Vaarallisimmat kemikaalimyrkyt 

Ilmanraikastimet, partavaahdot, tuoksukynttilät, tavanomaiset pyykinpesuaineet, huuhteluaineet jne. sisältävät kaikki tuoksuja. Eikä mitä tahansa tuoksuja, vaan synteettisiä tuoksuja. 

Synteettiset tuoksut ovat aina tehtaassa valmistettuja, eli vaikka purkissa kuinka lukisi “luonnollinen tuoksu” älä unohda tätä tosiasiaa. 

Se, että olemme tottuneet näihin synteettisiin tuoksuihin ja olemme tottuneet jopa pitämään niistä, ei silti tarkoita, että ne ovat turvallisia. 

Synteettiset tuoksut ovat kaikista VAARALLISIMPIA kemikaaleja, joista meidän on erittäin tärkeä olla tietoisia, jotta voimme vähentää niiden käyttöä. 

Nämä kemiallisesti valmistetut tuoksut heikentävät terveyttämme monella tavalla. Ne vahingoittavat keuhkojamme erittäin voimakkaasti.  

Synteettiset tuoksut eivät vaikuta vain keuhkoihin, vaan verenkierron kautta ne päätyvät myös maksaan. Näin ne voivat heikentää maksan toimintaa. 

Synteettiset tuoksut voivat alentaa myös immuunijärjestelmäämme nopeasti. Kun nämä kemikaalit pääsevät verenkiertoomme, luonnolliset tappajasolumme ja muut valkosolumme imevät ne. Näin valkosolumme heikkenevät ja jopa tuhoutuvat. 

Aina kun altistut synteettisille tuoksuille, valkosolusi heikkenevät, jopa tuhoutuvat ja immuunijärjestelmäsi heikkenee muutamaksi päiväksi.  

Myös taudinaiheuttajat voivat näissä tilanteissa menestyä ja lisääntyä, koska synteettiset tuoksut voivat ruokkia viruksia ja bakteereja.  

Vähennä kemikaalien käyttöä 

Elämme maailmassa, jossa erilaiset kemikaaliherkkyydet ovat yleistyneet ja ovat yleistymässä paljon edelleen. Tämä tarkoittaa sitä, että altistuminen kemikaaleille on vaarallista sekä heille, jotka jo ovat herkkiä niille, että heille, jotka eivät vielä ole herkkiä niille, mutta jotka ovat herkistymässä niille. Eli käytännössä kenelle vaan meistä!? 

en halua kertoa tätä pelotellakseni sua. Haluan kertoa tämän, jotta voit olla tietoinen näistä asioista, koska pystyt suuresti vaikuttamaan sekä omaasi, että muiden ihmisten kemikaalialtistukseen. 

Vaaralliset kemikaalit - vahenna kemikaalien kayttoa ja vahvista terveyttasi 

Vaikka et ehkä voi pyytää bussissa istuvaa vieruskaveria käyttämään tuoksuttomia pesuaineita, voit vaikuttaa omiin valintoihisi. 

Voit olla käyttämättä keinotekoisia hajusteita ja voit olla kävelemättä kaupan hajusteosaston läpi. Voit olla ostamatta ilmanraikastimia ja voit olla polttamatta tuoksukynttilöitä. 

Voit aina valita tuoksuttoman vaihtoehdon tai puhtailla eteerisillä öljyillä tuoksuvan vaihtoehdon.

Voit aina valita luonnollisemman vaihtoehdon.

Voit myös valita kemikaalittoman kasvojen pesun, pyykinpesun ja oikeastaan minkä tahansa yleispesun ionisoidulla Kangen vedellä. 

(Lue lisää Ionisoitu Kangen vesi auttaa kehosi takaisin tasapainoon) 

Vahvista omaa terveyttäsi puhdistamalla kehoasi jo sinne kertyneestä kemikaalikuormasta 

On äärimmäisen tärkeä ymmärtää, että nämä salakavalat kemikaalimyrkyt eivät puhdistu kehosta itsestään. Keho ei pysty puhdistamaan niitä meidän “normaalilla”, paljon rasvaa sisältävällä ruokavaliolla, jota olemme tottuneet syömään koko elämämme. 

On tiedettävä tarkalleen, kuinka tukea kehoa ja maksaa oikealla tavalla, jotta ne pystyvät tekemään sen kovan työn, mitä myrkkyjen puhdistaminen syvältä maksasta ja soluista vaatii. 

Puhdistuksen tekeminen on tärkeää ihan jokaiselle meistä, koska kukaan ei tänä päivänä pysty välttymään näiltä lukuisilta kemikaaleilta. Ja mitä enemmän herkkyyksiä ja oireita ihmisellä on, sitä tärkeämpää puhdistuksen tekeminen on. 

Ja vaikka et tällä hetkellä koe, että kemikaalit, myrkylliset raskasmetallit tai taudinaiheuttajat heikentäisivät elämääsi tai terveyttäsi, ne voivat tehdä sen myöhemmin.  

On helpompi ylläpitää terveyttä kuin hoitaa sairautta. 

 

-Noora 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *