Vegaaninen mansikkajäätelö suklaakastikkeella | Kesä ja jäätelö, erottamaton pari. Eikä oo oikeastaan väliä onko kesä vai talvi, jätskiä pitää aina välillä saada!
Perinteinen jäätelö on tehty maidosta ja koska maitotuotteet ruokkivat bakteereja ja viruksia, tulee niitä välttää minkä tahansa kroonisen sairauden tai oireen vaivatessa (ja vahvasti suosittelen maidottomuutta ihan jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle).
Miten sitten voi korvata perinteisen kesäherkun?
Alla resepti yksinkertaiseen, mutta super herkulliseen vegaaniseen mansikkajäätelöön! Tämän suussasulavan herkun kruunaat täydelliseksi maistuvalla suklaakastikkeella.
Vegaaninen mansikkajäätelö
Vaivattomin vegaaninen jäätelö valmistuu jäisistä banaaneista. Tätä banaanijäätelöä kutsutaan myös nicecreamiksi.
Mutta tämänhän piti olla mansikkajäätelö!?
Kyllä, banaanit toimii tässä ikäänkuin pohjana. Niiden avulla saadaan maitojäätelöä muistuttavaa kermaisuutta ja rakennetta.
Maukkaimman jäätelön saat, kun käytät pohjassa pilkullisia banaaneita.
Psst. Banaanit kannattaa muutenkin syödä vasta, kun ne ovat hivenen tummuneita, jotta saat niiden terveyshyödyt parhaiten irti.
Banaanijäätelö on terveellistä, helppoa ja nopeaa jätskiä ja periaatteessa vain yksikin raaka-aine, eli banaani, riittää.
Tässä reseptissä halusin silti pistää askeleen paremmaksi ja yhdistin banaaneiden kanssa jäiset mansikat. Ja tästä tuli ihan kuin mansikkajäätelöä!
Mansikat ovat todellista superruokaa! Ne ovat täynnä mm. A-, C- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten mangaania, rautaa ja sinkkiä.
Mansikat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat eheyttämään ja nuorentamaan kehoa. Niillä on myös tulehduksen vastaisia ominaisuuksia, mikä tekee niistä välttämättömän ruoan autoimmuunisairauksista kärsiville (astma, krooninen väsymysoireyhtymä, fibromyalgia, nivelreuma, levottomat jalat, koliitti, ärtyneensuolenoireyhtymä, Crohnin tauti jne.)
Mansikat sisältävät myös ellagiinihappoa ja flavonoideja, jotka ovat hyviä sydämen ja verisuonten terveydelle. Ne voivat auttaa ehkäisemään sydänsairauksia ja aivohalvausta ja auttaa alentamaan kolesterolia.
(Lue lisää Totuus hedelmistä – auttavat parantumaan kroonisista sairauksista)
Resepti
(jos haluat tehdä myös suklaakastikkeen, se kannattaa tehdä valmiiksi ennen jäätelöä, koska nicecream on parasta heti kun se on valmista)
Vegaaninen mansikkajäätelö (kahdelle)
2-3 jäistä banaania
150g jäisiä mansikoita
1 dl puhdasta vettä
Kuori tummuneet banaanit (2-3kpl), pilko ne muutaman senttimetrin paksuisiksi paloiksi, laita ne pakastusrasiaan ja lopuksi rasia pakkaseen. Anna pakastua kunnolla, itse pidän yleensä ainakin vuorokauden banaanin paloja pakkasessa.
Kaada pakastemansikat, pakastetut banaanit sekä vesi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Käytä tarvittaessa apuna tehosekoittimen omaa sekoitussauvaa.
Suklaakastike
1rkl sulanutta kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta
1rkl puhdasta vettä
1tl vaahterasiirappia
ripaus harmaata merisuolaa
Sekoita kaikki ainekset lautasella tasaiseksi. Jos kastike on liian löysää, lisää raakakaojauhetta, jos se on liian jytkyä, lisää nestettä.
Kun mansikkajäätelö on valmis, lusikoi se lautaselle. Valuta päälle suklaakastiketta ja koristele annos kookoshiutaleilla.
Aa että, ei muuta kuin nauttimaan!
-Noora
P.S. Kaipaatko lisää terveellisiä kasviperäisiä reseptejä? Tutustu reseptikirjoihini täällä>>>>