Viljaton ja vegaaninen perunawrap

gluteeniton wrap

Viljaton ja vegaaninen perunawprap | Kasvipainotteisesti ja vähärasvaisesti syöminen on super helppoa syömistä.

Yksinkertaisimmillaan se on aidon ruoan syömistä aidossa alkuperäisessä muodossaan – ilman kypsennyksiä! 

[Lue lisää Mitä kasvipainotteinen, vähärasvainen ruokavalio tarkoittaa ja saako siitä kaikki tarvittavat ravinto-aineet?]

Mutta meidän mieli haluaa usein muuta. Ollaan niin totuttu syömään kypsennettyä ja paljon rasvaa sisältävää ruokaa, että yhden yksittäisen mainoksen näkeminen roskaruoka-ateriasta saa meidät ajattelemaan vain sitä!  

Silloin pelkän salaatin syöminen harvoin riittää tyydyttämään meitä, tai meidän mieltä. Kehon se kyllä tyydyttää, mutta mieltä ei. 

Ja juuri sitä mieltä varten haluan luoda erilaisia terveellisempiä reseptejä, jotta voit heikon hetken tullen tyydyttää mielesi vahingoittamatta kuitenkaan kehoasi. 

Tässä artikkelissa jaan ihastuttavan, täysin viljattoman ja vegaanisen perunawrappireseptin, mikä koostuu vain neljästä raaka-aineesta. 

Viljaton ja vegaaninen perunawrap vain neljästä raaka-aineesta 

Neljä raaka-ainetta: peruna, valkosipulijauhe, merisuola ja vesi. Niin yksinkertaista. Niin hyvää.  

Mutta koska työvaiheita on useampi, kannattaa näiden valmistus aloittaa hyvissä ajoin ennen, kuin on tarkoitus alkaa syömään. 

Työvaiheet voi jakaa myös osiin, esim. perunoiden keittämisen ja muussaamisen voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, jolloin pääpäivälle jää vain uunipellille levittäminen ja uunissa paistaminen. 

Ja vaikka työvaiheita on useampi, tämän valmistaminen ei ole vaikeaa, vaan todella helppoa!  

Mutta maltti on valttia. 

gluteeniton wrap 

Tarvitset: 

[yksi pellillinen = yksi iso wrappi = kaksi pienempää wrappia]  

500g jauhoisia perunoita 

½ tl valkosipulijauhetta 

½ tl merisuolaa 

½ –1 dl keitinvettä 

Valmistus: 

  1. Kuori perunat ja laita kattilaan, jossa vettä on sen verran, että perunat peittyvät 
  2. Keitä perunat pehmeiksi, ota 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois 
  3. Lisää perunoiden päälle valkosipulijauhetta ja merisuolaa ja muussaa perunasurvimella muussiksi 
  4. Lisää keitinvettä ja muussaa vielä vähän
  5. Annan muussin hieman jäähtyä ja levitä leivinpaperi uunipellille
  6. Kun muussi on jäähtynyt, nostele se lusikan avulla leivinpaperin päälle
  7. Painele muussi kädellä tasaiseksi n.0,5-1cm ohuiseksi levyksi [jos muussi meinaa tarttua käteen, kostuta kättäsi vedessä] 
  8. Paista uunissa 200 asteessa n.40min. kunnes wrappi on saanut vähän väriä pintaan
  9. Anna wrappin jäähtyä rauhassa ennen, kuin alat irrottamaan sitä
  10. Irroittamista varten laita toinen leivinpaperi wrappin päälle ja käännä wrappi ylösalaisin niin, että paistopohja on sinua kohti
  11. Ala nyt varovasti repimään leivinpaperia paistopohjasta irti 
  12. Kun wrappi on irroitettu, voit täyttää sen haluamillasi täytteillä ja rullata wrappiksi [tässä wrappissa oli vihersalaattia, tomaattia, avokado ja mun ihanaa tzazikidippiä, minkä ohje löytyy Kasviperäiset kastikkeet -reseptikirjasta] 
  13. Puolita iso wrappi vielä lopuksi kahdeksi pienemmäksi wrapiksi, näin ne on huomattavasti helpompi syödä 

 

Maukkaita wrappihetkiä! 

 

-Noora 

 

P.S. Jos kaipaat lisää terveellisiä kasvipainotteisia reseptejä, löydät niitä sekä blogistani että reseptikirjoistani 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *