Mä oon Noora, kolmen pojan äiti (2013, 2016 ja 2019) ja yhden ihanan miehen vaimo.

Elän tällä hetkellä unelmaani: toteutan itseäni hyvinvointivalmentajana ja enkeli- ja energiahoitajana. 

Vielä joskus ajattelin hyvinvoinnin olevan täysin huuhaata. En ymmärtänyt sitä alkuunkaan. Mulle riitti, että olin terve.

Mutta sitten kaikki muuttui. Yhdessä hetkessä. Yhtäkkiä en ollutkaan enää terve ja terveyden takaisin saamisesta tuli suurin haaveeni.

Nyt mä haluun jakaa sulle mun tarinan. Tarinani huonosta olosta hyvään oloon.

noora leinonen

Pidän vuotta 2014 mun elämän käännekohtana. Silloin mä sairastuin refluksiin ja vajosin syvälle synkkyyteen. En pystynyt enää nauttimaan elämästä kuten ennen, kaikkea varjosti mun sairaus oireineen. Elämä tuntui epäreilulta, miks just mä sairastuin? Olin tosi katkera, vihanen ja peloissani.

Ravasin lääkäreiden luona saamatta kaipaamaani apua. Lääkkeitä kyllä sain, joka kerta enemmän tai vahvempia. Mutta se ei ollut sitä mitä mä kaipasin. Mä en halunnut olla riippuvainen lääkkeistä tai laastaroida mun sairautta lääkkeillä (jotka ei ees kunnolla auttanut). Oli oltava joku toinen vaihtoehto.

Kaikki alkoi siis vahvasta halusta P A R A N T U A.

Mutta koska lääketiede ei osannut parantaa mua, mun oli alettava etsimään tietoa jostain muualta. Mä aloin lukemaan kirjoja ja kuuntelemaan podcasteja erilaisista vaihtoehtohoidoista. Selasin yötämyöten netistä tarinoita ihmisten parantumisista.

Tietoa tutkittuani tajusin, että jos mä halusin parantua, mun oli keskityttävä hoitamaan oireiden sijasta oireiden syytä.

Seuraavaks mun piti siis selvittää, miksi mä oireilen. Mun piti löytää syy mun oireille ja alettava hoitaa sitä syytä.

Lähdin etsimään syytä eri vaihtoehtoisenlääketieteen asiantuntijoiden avulla. Yksi sanoi mun suoliston olevan epätasapainossa, koska ruoka, lääkkeet ja stressi. Toinen sanoi mun kehon olevan täynnä hiivaa, koska ruoka, lääkkeet ja stressi. Kolmas sanoi mun heikentyneistä energioista, koska käsittelemättömät tunteet ja stressi jne.

Näiden myötä sain ymmärryksen, että mun oireet aiheutti elimistön tulehdusta ylläpitävä ruokavalio, liika antibioottien syönti sekä menneisyyden möröt ja stressi. Niitä aloin siis pikkuhiljaa hoitamaan.

Ruokavaliomuutos oli kaikista kivuliain, koska musta tuntui tosi vaikeelta luopua mistään. Mä niin tykkäsin syödä. Mutta sitäkin enemmän mä halusin parantua.

Yksitellen jätin huonoja juttuja pois. Ensin jätin gluteenin, seuraavaksi maitotuotteet. Jo näiden kahden jättäminen toi mulle paremman olon.

Mutta koska halusin kaikista oireista eroon, jätin myös hiivan ja prosessoidun sokerin pois. Taas tuntui paremmalta – pääsin eroon jatkuvasta närästyksestä ja happosalpaajista.

Suolistoni kanssa kamppailin kuitenkin edelleen. Saattoi kulua monia päiviä, kun se voi tosi hyvin, kunnes taas yhtäkkiä se saattoi alkaa turpoamaan ja kipuilemaan. Mulla oli vähän väliä joku ruoka-aine kiellettyjen listalla, kun yritin selvitellä, mikä oireet milloinkin aiheutti.

Kokeilin FODMAP-ruokavaliota ja se tuntui aluksi hyvältä. Kunnes oireita aiheutti joku ruoka-aine, minkä ei pitänyt niitä aiheuttaa. Kokeilin ketoa, mikä tuntui myös aluksi hyvältä, kunnes huomasin vatsani alkaneen kaasuuntua yhä useammin ja mä haisin ihan tosi pahalle. Mua turhautti ihan valtavan paljon. Mikä mua vaivaa? Miksi mä en parane?

noora leinonen

Kun sitten tutustuin Medical Medium oppiin, olin hämmentyneen innoissani. Se oli nimittäin melko paljonkin ristiriidassa kaiken aiemmin oppimani kanssa, mutta silti se tuntui heti niin oikeelta, niin luonnolliselta! Kaikki palaset vihdoin loksahti paikoilleen ja mä tajusin miks mä en ollu vielä parantunut:

Mä en ollut koskaan hoitanut sitä kaikkein pohjimmaista juurisyytä!

Aloin ahmimaan lisää tietoa Medical Mediumista, kirjoja, blogeja, podcasteja. Vihdoin ymmärsin, mikä mun oireet aiheutti.

Kaikkein vapauttavinta oli tieto siitä, että mun kehossa ei oo mitään vikaa, vaan aiheuttaja on tullut kehon ulkopuolelta. Ja että siitä on mahdollista päästä eroon.

Aloin pikkuhiljaa muuttamaan ruokavaliotani Medical Medium opin mukaiseksi. Lisäsin parantavia ruokia ja vähensin ongelmia aiheuttavia ruokia. Puhdistin kehoani turvallisesti puhtaalla ja aidolla ruoalla, ilman nälän tunnetta tai luonnottomia lisäravinteita. Ja mun suolisto on vihdoin rauhoittunut! Ja mulla on niin hyvä olo!

Tää muutos on vaikuttanut muutenkin mun elämään ihan todella mullistavasti. Jo viimiset 6 vuotta oon elänyt tietynlaisessa muutoksessa, mutta nyt viimisen vuoden aikana mun elämä on muuttunut melkeinpä ylösalaisin. Ja nyt en puhu pelkästään fyysisistä muutoksista, vaan myös henkisistä muutoksista.

Musta tuntuu, että vihdoin, 33 vuoden ikäisenä, mun silmät on auenneet ja mä oon herännyt eloon. Mä oon löytänyt itseni ja oppinut luottamaan elämään ja uskomaan sen kantavaan voimaan. Mä oon oppinut ymmärtämään oman sydämen kuuntelun tärkeyden, omaan ajattelutapaan vaikuttamisen mahdollisuuden ja hetkessä elämisen taidon. Mä oon oppinut rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen ja antamaan anteeksi sekä itselleni että muille. 💕

Matka ei oo ollut helppo. Muutos ei koskaan oo helppo. Mutta oon niin kiitollinen, että lähdin tekemään sitä. Sen myötä mä oon nyt tässä. Mä kuuntelin ja kunnioitin mun kehoa ja sen tahtoa parantua, lähdin rohkeasti kohti uutta ja tuntematonta ja voin nyt todellakin sanoa voivani paremmin kuin ikinä.

Tällä kaikella mä haluun sanoo sulle:

SÄKIN VOIT PARANTUA! 💖