Luonnollinen hiusten pesu

luonnollinen hiusten pesu

(kaupallinen yhteistyö – tuotteet saatu) 

Luonnollinen hiusten pesu | Kuten tiedät, puhun paljon kasvipainotteisen ravinnon ja puhtaan veden merkityksestä osana terveyttä ja hyvinvointia, mutta on tärkeä olla tietoinen myös niistä muista asioista, mitkä siihen vaikuttaa. 

Koska vaikka me syötäisiin kuinka terveellisesti ja juotaisiin kuinka puhdasta vettä, me kohdataan silti päivittäin tosi paljon erilaisia myrkkyjä, jotka kertyvät meidän kehoon mm. hengitysilman ja ihon kautta 

Eikä me voida välttyä niiltä kokonaan. 

Eikä se ole nyt se tarkoituskaan. 

Tarkoitus on olla tietoinen, jotta voi tehdä parempia valintoja ja näin kuormittaa kehoaan mahdollisimman vähän. 

(Lue lisää Vaaralliset kemikaalit – vähennä kemikaalien käyttöä ja vahvista terveyttä) 

Tässä artikkelissa jaan sinulle vinkkejä luonnolliseen hiustenpesuun. 

Voit myös katsoa videon aiheesta täältä>>>>

Luonnollinen hiusten pesu 

Saatat ehkä ajatella, että eihän sillä nyt mitään väliä ole, millä hiuksiaan pesee tai mitä hoitoaineita hiuksiinsa käyttää, koska eihän mikään hiusten kautta imeydy meidän kehoon. 

Eikä varsinaisesti imeydykään. 

Mutta meidän päänahan kautta imeytyy kyllä. 

Ja sinnehän me niitä shampoita just hierotaan?! 

Minulla on super paksut hiukset ja ne on olleet aina suht hyväkuntoiset. Toki raskausten ja imetysten aikaan niitä on tippunut päästä hurjia määriä, mutta se ei silti ole tuntunut koskaan vaikuttavan hiusten paksuuteen… 

Monet ihailevat mun hiuksien paksuutta, mutta itse koen ne useimmiten aika raskaiksi. Varsinkin kun ne on pitkät, nii ne ihan oikeesti myös painaa todella paljon!  

Välillä on päänahka kipeä, kun hiukset on ponnarilla. 

Oon jo useamman vuoden pessyt hiuksiani luonnollisemmilla shampoilla ja käyttänyt luonnollisempia hoitoaineita.  

Urtekram oli lempparini usean vuoden ajan, vaikka tiesin, ettei se ei ole paljoakaan parempi kuin muutkaan markettien perus shampoot. 

Piilottauduin sen taakse, että se on luomua plus että sillä sain pidettyä hiusten pesuvälin pitkänä, eli pesin hiukset kerran viikossa ja olin siitä tosi tyytyväinen.  

Viime keväänä halusin kokeilla jättää shampoot kokonaan ja pesin hiuksiani melkein kuukauden ajan pelkällä vedellä. Se ei kuitenkaan toiminut, rasva vaan levisi ja hiukset alkoivat haista.  

Voi olla, että se olisi muuttunut paremmaksi, jos olisin vaan jatkanut, mutta en pystynyt elää niin. Oli tosi likainen olo.  

Siirryin siitä sitten kokeilemaan palasaippuoita. Niillä lähti kyllä rasvasuus, mutta ne jätti hiusten pintaan tahmaisen kerroksen ja paksuista hiuksistani tuli vieläkin paksummat, enkä saanut niitä enää kunnolla mitenkään laitettua. 

Palasin sitten takaisin Urtekramin shampooseen ja hoitoaineeseen, koska en muustakaan tiennyt, kunnes ystäväni kertoi minulle viime syksynä vihdoin löytäneensä luonnollisen ja toimivan ratkaisun hiusten pesuun: Cattecon palat 

Ystäväni kertoi, että nämä Cattecon palashampoot pesivät hiukset puhtaiksi ja mikä tärkeintä; ne eivät jättäneet hiuksiin tahmaista kerrosta!? 

Kipitin pikimmiten ostamaan tätä palashampoota – pitihän sitä päästä testaamaan, voisiko se toimia myös omiin hiuksiini. 

Valitsin shampoopohjaisen shampoopalan, joka oli tarkoitettu rasvoittuville hiuksille eli Niitty palan – ja se oikeasti toimi! 

Heti ensimmäisestä pesukerrasta lähtien se pesi hiukseni puhtaiksi eikä jättänyt mitään tahmaisuutta! 

Mikä Catteco? 

Catteco on suomalainen yritys, joka valmistaa luonnonkosmetiikka tuotteensa käsityönä pienessä pajassaan Nurmijärvellä. Kaikki tuotteet tehdään alusta loppuun itse laadukkaista ja valikoiduista luonnon omista raaka-aineista. 

Cattecolta löytyy näitä shampoopohjaisia shampoopaloja, joita itse olen siis käyttänyt.  

luonnollinen hiusten pesu

Itse ihastuin ensimmäisenä tähän Niitty palaan, mikä sisältää laadukkaita hiuksia ja hiuspohjaa hoitavia kookosöljypohjaisia ainesosia. Tämä sisältää myös mm. nokkosta, joka ravitsee hiuksia ja ehkäisee hilseen muodostumista sekä peltokortetta, joka vahvistaa hiuksia ja tukee niiden kasvua. 

Shampoopohjainen pala on luonnollinen tapa pestä hiukset. 

Cattecolta löytyy myös ihan kasviöljypohjaisia shampoopaloja, mutta näihin paloihin totuttelu kestää 1-10 pesua riippuen hiustyypistä ja siitä, kuinka käsitellyt hiukset ovat. Näillä paloilla peseminen on vielä astetta luonnollisempi tapa, kuin noilla shampoopohjaisilla paloilla, ja itse meinaan varmasti jossain vaiheessa kokeilla myös niitä, mutta nyt toistaiseksi olen mennyt ihan noilla shampoopohjaisilla paloilla. 

Käyttö 

Shampoopalojen käyttö on yllättävän helppoa näinkin paksuille hiuksille, mitä itselläni on – eli hiukset kastellaan ensin tietysti hyvin ja sitten shampoopalaa hierotaan tänne hiuspohjaan pyörivin liikkein, kunnes se vaahdottuu ja sen jälkeen levitetään muuallekin hiuksiin ja sitten annetaan vaikuttaa hetki ja huuhdotaan pois. 

Itse tykkään hieroa shampoopalaa vielä toisen kerran hiuspohjaani ja hiuksiin, jolloin se vaahdottuu vieläkin helpommin. Olen huomannut, että tällä tavalla hiukseni pysyy puhtaana pidempään, eli pystyn edelleen pitämään hiusten pesuvälin siinä viikossa ja olen siitä erittäin onnellinen. Etuhiuksia joudun pesemään välillä sen toisenkin kerran viikon aikana, mutta se on aika pieni vaiva. 

Sain myös testiin ihanan Sade hoitoainepalan, mikä on helpottanut hiusten harjausta ja se sopii myös Curly Girl metodin mukaiseen käyttöön.  

luonnollinen hiusten pesu

Sade hoitoainepala sisältää mm. tyrniöljyä, arganöljyä, jojobaöljyä ja kaakaovoita ja se antaa monipuolisesti erittäin ravitsevan ja hoitavan hoitoainekäsittelyn hiuksille.  

Tämä soveltuu erittäin hyvin herkälle hiuspohjalle hoitaen ja kosteuttaen hiuksia antaen samalla hyvän suojan ja kiillon hiuksille.  

Hoitoainepalojen käyttö on myös helppoa, eli sen voi myös levittää suoraa hiuksiin tai sitten käsien kautta. Sen jälkeen annetaan vähän aikaa vaikuttaa ennen kuin huuhdellaan pois. Itse menen usein tässä välissä saunaan ja annan sen hoitoaineen vaikuttaa siellä olon ajan. 

Nämä hoitoainepalat ei ole mielestäni mitenkään välttämättömiä, itsekin pärjäsin melkein puoli vuotta ilman. Mutta toisaalta nyt kun tätä on päässyt kokeilemaan, en tiedä pystynkö olemaan enää ilman!? 

Jos olet etsinyt luonnollisempaa vaihtoehtoa perinteisille shampoille tai hoitoaineille, suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin Cattecon ihastuttaviin shampoo- ja hoitoainepaloihin. 

Cattecolta löytyy myös muuta luonnonkosmetiikkaa mm. ihovoiteita, deodoranttivoiteita ja suolasaippuoita. Meillä on ollut nyt testissä Hedelmätarha suolasaippua, ja olen ollut tyytyväinen. Se on lempeästi hoitava ja niin ihanan tuoksuinen. 

Tästä pääset Cattecon kauppaan, missä voit lukea lisää heidän tuotteistaan. 

 

-Noora 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *