Sellerimehu – oikein käytettynä lyömätön parantaja

sellerimehu oikein kaytettyna lyomaton parantaja

Sellerimehu – oikein käytettynä lyömätön parantaja | Jos mä saisin antaa vain yhden vinkin kroonisista terveysongelmista kärsivälle, se olisi: juo sellerimehua.

“Sellerimehua? Miksi? Onko pakko? Onko se muka niin ihmeellistä?”

Kyllä. Se on T Ä Y N N Ä ihmeellisyyksiä. Selleri on todellinen superruoka ja kun sen mehustaa, siitä tulee todellinen suoperjuoma!

Sellerimehulla on lukuisia parantavia ominaisuuksia, joista sä pääset nauttimaan, kun käytät sitä oikein.

Ei mikään tavallinen kasvismehu

Vielä vuosi sitten mä inhosin selleriä. Oikeesti INHOSIN. Ja mä en monia ruoka-aineita inhoa.

Mä oon ollut aina aika kaikkiruokainen. Pystyn syömään lähes mitä vaan ruokaa ja ruoka-ainetta hyvillä mielin. Selleri, hillosipuli ja silli ovat kuitenkin sellaisia, mitkä ovat kuuluneet mun nounou-listalle niin kauan kuin muistan.

Kotona en tietenkään selleriä käyttänyt, mutta jos jossain muualla söin ruokaa, johon oli laitettu selleriä, en pystynyt nauttimaan kyseisestä ruoasta. Yritin poimia sellerinpaloja pois, mutta harvoin se makua pelasti.

Mulle oli siis aika tosi kova paikka ottaa vastaan tietoa sellerimehun hyödyistä. Sitä ylistettiin parannuskeinona kaikkiin kroonisiin sairauksiin.

Ja mua ärsytti, että just sellerimehu oli ehdottoman tärkeä nimenomaan mun ongelmissa eli suoliston ja ruoansulatuskanavan ongelmissa!

No, ei auttanut kun testata. Kaivoin kaapin kätköistä pari vuotta pölyttymässä olleen mehustimeni ja pyysin miestäni tuomaan kauppareissultaan nipun lehtiselleriä.

Ajatus kammoksutti. Vielä enemmän alkoi yököttämään kun otin sellerinipun pois pussista: se haisi. Olin kuitenkin päättänyt, että tätä testataan. Laitoin mehustimen päälle ja surautin pari sellerin vartta mehuksi.

Haju oli edelleen voimakas. Pidätin hengitystäni ja join yhdellä kulauksella lasin tyhjäksi. Suureksi yllätyksesi maku ei ollutkaan yhtään niin paha kuin olin kuvitellut! Ei se kyllä hyväkään ollut, mutta yllättävän mieto hajuun verrattuna.

Siitä lähtien oon aloittanut aamuni sellerimehulla. Ja tiedätkö, tänä päivänä voin sanoa nauttivani sellerimehun juomisesta! Mä pystyn nykyään myös syömään sellerinvarsia ja nekin on ihan ok.

Makuihin tottuu. Me ollaan niin totuttu juustojen, makkaroiden, karkkien, sipsien, pizzojen ja limujen makuihin, että terveelliset ruoat saattaa aluksi maistua, noh, ei miltään. Tai jopa pahalta.

Mutta koska sä oot täällä ja luet edelleen tätä tekstiä, sä todellakin oot valmis testaamaan tätä ihmeellistä yrttiuutetta!

Kyllä, selleri ei ole kasvis. Se on yrtti, jota mehustamalla saat yrttiuutteen, jolla on voimakkaita tulehduksen vastaisia ominaisuuksia.

Sellerimehu – lyömätön parantaja

Sellerimehu näännyttää taudinaiheuttajat eli mm. virukset ja bakteerit, jotka ovat kaikkien kroonisten sairausten – myös ruoansulatushaasteiden – takana.

Sellerimehu auttaa siis mm.

 • suolistosairauksissa
 • närästyksessä ja refluksissa
 • turvotuksessa
 • ilmavaivoissa
 • diabeteksessa
 • masennuksessa
 • unettomuudessa
 • iho-ongelmissa
 • allergioissa
 • autoimmuunisairauksissa

ja monissa monissa muissa kroonisissa sairauksissa.

Sellerimehu sisältää lukuisia elimistölle tärkeitä natriumsuolarykelmiä, jotka yhdessä toimivat antiseptisina aineina. Ne siis tappavat taudinaiheuttajia ja estävät niiden lisääntymisen! Kun nämä natriumsuolarykelmät kohtaavat viruksia tai huonoja bakteereja, ne alkavat hajottaa näiden taudinaiheuttajien solukalvoja lopulta tuhoten ne kokonaan.

Natriumsuolarykelmät auttavat myös kehoa huuhtelemaan pois kaikki kuolleet taudinaiheuttajat ja niiden aiheuttamat neurotoksiinit sekä muut toksiinit. Tämäkin on erittäin tärkeää, sillä juuri neurotoksiinit ovat niitä, jotka aiheuttavat mitä kummallisimpia neurologisia oireita (esim. kylmät kädet ja jalat).

Sellerimehu vahvistaa terveytesi kannalta oleellisimman elimen, eli maksan toimintaa ja tehostaa myös suolahappotuotantoa vatsassa.

Sellerin syöminen ihan sellaisenaankin on erittäin suositeltavaa ja terveyttä tukevaa, mutta sitä harvoin tulee syötyä niin suurta määrää mitä mehuna helposti menee. Lisäksi mehustaminen tarjoaa hyödyt monin kertaisina. Mehu on nimittäin uutetta, eli erittäin voimakasta ja tehokasta. Sitä ei tarvitse sulatella, vaan se tarjoaa parantavat vaikutuksensa heti.

Koska selleri puhdistaa elimistöä tehokkaasti, toiset saattavat kokea erilaisia puhdistuoireita sen aloittamisen jälkeen. Nämä puhdistusoireet, esim. ihottuma tai histamiinireaktio, saatetaan luokitella jopa allergiaksi. Hyvin harva kuitenkaan on sellerille oikeasti allerginen, vaan puhdistusoireet kertovat, että puhdistettavaa on ja puhdistusta tapahtuu. En silti suosittele juomaan sellerimehua isoja määriä, jos se aiheuttaa kiusallisia puhdistusoireita. Tällöin kehon puhdistaminen kannattaa alottaa kevyemmin.

On muutama muukin asia, mitkä on tärkeä ottaa huomioon tätä tehokasta yrttiuutetta juotaessa, jotta saat siitä parhaimman hyödyn.

Miten käytät sellerimehua oikein?

Toiset sanovat kokeilleensa sellerimehua, mutta eivät huomanneet sillä olevan mitään vaikutusta mihinkään. Toiset kertovat, ettei se sovi ollenkaan, että se aiheuttaa erilaisia oireita. Ja toiset ylistävät sellerimehun tehot taivaisiin. Miksi mielipiteet eroavat näin paljon?

Kaikki riippuu siitä, kuinka tietoinen ihminen on sellerimehusta. Tuloksiin vaikuttaa todella paljon esim. se milloin tai kuinka paljon sellerimehua juodaan.

Tärkeää on myös ymmärtää, ettei useinkaan riitä, että kokeilet sellerimehun juomista pari viikkoa – tai edes kuukautta. Sen juomiseen pitää olla valmis sitoutumaan pidemmäksi aikaa, etenkin silloin jos taustalla on pidempään jatkunutta kroonista ongelmaa.

Sellerimehu on voimakkaasti puhdistava ja saattaa aiheuttaa alkuun erinäisiä puhdistusoireita. Näitä ei kannata liikaa pelästyä ja sen takia lopettaa sellerimehun juomista, kokeile mieluummin vähentää määrää. Jos oireet ovat todella epämiellyttäviä, aloita kehon puhdistus miedommalla sitruunavedellä ja ota sellerimehu käyttöön vasta, kun se ei aiheuta kehossa niin suurta puhdistusreaktiota.

Jotta saat hyödynnettyä sellerimehun kaikki parantavat voimat, ota huomioon myös nämä tärkeät asiat:

 • Joka aamu

Hyvähän se olisi edes silloin tällöin juoda tätä ihmejuomaa, mutta jos haluat kunnolla päästä nauttimaan sen parantavista vaikutuksista, sitä tulee juoda päivittäin. Parhaiten se pääsee vaikuttamaan heti aamulla juotuna.

 • Aina tyhjään vatsaan

Sellerimehu tulee nauttia aina tyhjään vatsaan, senkin takia paras aika sen juomiselle on heti aamulla. Jos se ei aamulla millään onnistu, on tärkeää odottaa, että edellisestä ruokailusta on kulunut vähintään kaksi tuntia.

 • Odota sen jälkeen

Kun olet juonut sellerimehun tyhjään vatsaan, on myös tärkeä odottaa, että seuraava ruoka tai juoma nautitaan vasta 15-30min. päästä sellerimehun juomisen jälkeen.

 • Älä sekoita joukkoon mitään muuta

Helposti ajatellaan, että mitä enemmän, sen parempi ja sekoitetaan sellerimehun joukkoon jotain muita hedelmiä tai vihanneksia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan selleri on nimenomaan YKSIN mehustettuna kaikkein tehokkain. Älä lisää joukkoon myöskään vettä tai sellerin kuituja.

 • Parasta tuoreena

Vasta mehustettu sellerimehu on vertaansa vailla, juo mehu viimeistään 20min. päästä mehustamisesta. Näin se ei ole ehtinyt hapettua ja kaikki tärkeät ominaisuudet ovat tallella.

(Jos mehustaminen on jostain syystä täysin mahdotonta juuri ennen sen juomista, voit valmistaa sen jo aikaisemmin ja säilyttää jääkaapissa tiiviissä, lasisessa ja kannellisessa astiassa. Juo mehu kuitenkin 12 tunnin aikana valmistuksesta.)

 • Määrä

Jotta saat parhaimmat hyödyt, juo vähintään 5dl kerralla. Sellerimehua voi juoda enemmänkin, mutta ei mielellään vähempää. Toki alussa kun vasta totuttelee sellerimehuun on hyvä edetä asteittain. Ensimmäisellä kerralla voi juoda vaikka 1/2 dl ja tunnustella, miten oma keho reagoi. Jos sen jälkeen tuntuu hyvältä, voi seuraavana päivänä juoda jo 1 dl jne.

Parhaimman makuista mehua saat vaaleista ja paksuista sellerinvarsista, ja tällaisista nipuista tulee usein se 5dl mehua. Välillä, kun varret ovat tummempia ja ohuempia, joutuu niitä mehustamaan parikin nippua kerralla.

BONUKSET:
 • Suosittelen käyttämään luomuselleriä aina mahdollisuuksien mukaan. Tavallinen käy hyvin myös, mutta silloin on erityisen tärkeää pestä selleri huolellisesti ennen sen mehustamista.
 • Sellerinlehdet, varsinkin jos niitä on paljon, tekevät mehusta kitkerän makuista. Maukkaampaa mehua saat, jos et lisää joukkoon sellerin lehtiä, vaan käytät ne johonkin muuhun ruokaan. esim. smoothieseen.

Mä haluun vielä painottaa, ettei se sellerin maku välttämättä aluksi houkuttele yhtään. Mut vaikka sen juominen tuntuis alussa vastenmieliseltä, muistuta itseäsi sen hyvää tekevistä ominaisuuksista! Ja muista, että sä voit itse päättää miten suhtaudut siihen. Sä voit päättää ja opetella nauttimaan sellerin mausta! 

Jos sellerimehun juominen tuntuu kaikesta huolimatta mahdottomalta, voit aloittaa kehon puhdistamisen myös kevyemmin.

Ja jos kärsit ruoansulatushaasteista, pääset alkuun lataamalla mun MAKSUTTOMAN OPPAAN, johon kokosin sulle 6 helposti toteutettavaa tapaa, joiden avulla alat tukemaan oireilevaa ruoansulatustasi>>>>

-Noora

P.S. Myös juomaveden vaihtaminen puhtaaseen ja antioksidanttipitoiseen Kangen veteen auttaa tasapainottamaan kehosi takaisin sen luonnolliseen tilaansa.

P.P.S. Tieto sellerimehun voimasta Anthony Williamilta – nykyään pohjaan tietoni näyttöön perustuviin lähteisiin, joista voit lukea lisää täältä>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *